Artikel top billede

Standard-eksperterne: Den pragmatiske professor

Med flere års erfaring i e-government betegner professor Kim Viborg Andersen sig selv som en praktiker i det ekspert-panel, der skal undersøge ODF og OOXML i det offentlige.

Professor Kim Viborg Andersen fra Copenhagen Business School (CBS) betegner de åbne standarder som "et stort paradigmeskifte" i den offentlige forvaltning.

Derfor glæder han sig til at deltage i det ekspert-panel, der i det næste års tid skal undersøge og vurdere brugen af dokument-standarderne ODF og OOXML i det offentlige.

"Åbne standarder er en meget spændende problemstilling for både de digitale forvaltninger og borgere. Jeg er især interesseret i den praktiske implementering, efter jeg har beskæftiget mig med e-government i mange år," forklarer Kim Viborg Andersen til Computerworld.

Han betegner sig som en pragmatisk medspiller i udvalget, der sammen med formanden for Foreningen af Kommunale it-chefer (KI) Jørgen Kristensen kan bidrage med de håndgribelige konsekvenser ude i de offentlige forvaltninger, som skal håndtere ODF- og OOXML-standarderne.

"Udvalget skal jo ikke bare drukne i juridiske og tekniske problemstillinger, men vi skal også se på, hvordan implementeringen finder sted," forklarer Kim Viborg Andersen, selv om netop jura og teknik er udset til at være kerne-områder for udvalget.

Ikke farligt

På trods af, at især OOXML-formatet har været stormombrust i opnåelsen af sin status som ISO-standard, ryster Kim Viborg Andersen ikke på hænderne, når han skal sætte sig til rette sammen med de andre standard-eksperter.

"Den omfangsrige debat viser jo bare, at der er en masse interesser forbundet med standarden. Vores opgave bliver så at trumfe rådgivning igennem på området ved hjælp af en lang række undersøgelser," siger han.

Han understreger dog, at ekspert-udvalget ikke er nedsat for træffe beslutninger men derimod på lige fod med Konkurrencestyrelsen at rådgive omkring standarderne.

Skidt og kanel

Kim Viborg Andersen sidder til dagligt på CBS' Center for Anvendt ICT, hvor Microsoft har skudt penge i at sponsorere et professorat.

Men Kim Viborg Andersen afviser, at det vil få nogen indflydelse på hans egen uafhængighed i udvalget i bedømmelsen af blandt andet Microsoft-standarden OOXML.

"Man skal nok skille skidt og kanel fra hinanden, og jeg har intet at gøre med den sponsor-aftale," bedyrer han.

Kim Viborg Andersen skal sidde i udvalget med den kommende formand Mads Bryde Andersen og CBS-kollegaen Mogens Kühn Pedersen samt Jørgen Kristensen.

Derudover videnskabsminister Helge Sander (V) i samråd med de it-politiske ordførere i dag udpeget lektor Jens Hørlück fra Århus Universitet til det femte medlem som afløser for Bo Vesterdorf, der valgte at takke nej til at sidde i udvalget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere