Artikel top billede

Wien skifter fra Linux til Vista

Den østrigske by Wien skrotter Linux til fordel for Vista. Det har ellers været en af byernes mærkesager at bruge åben kildekode.

Den østrigske hovedstad Wien har valgt at skrotte et storstilet Linux-projekt til fordel for Windows Vista. Den officielle årsag til kovendingen er, kompatibilitets-problemer mellem en applikation og Firefox.

Man skal ellers ikke længere tilbage end til 2005, da Wien fik megen omtale for at sadle om til open source-programmer. Her skiftede man nemlig fra Windows til Linux.

Det bliver der nu atter lavet om på, og bystyret har bestilt de første Vista-licenser.

"Det er et reelt tilbageslag for Linux-satsningen i Wien," siger Marie Ringler, der er talskvinde for Miljøpartiet til landets statslige tv- og radiostation ORF.

Ifølge tv-stationen skyldes skiftet, at men har behov for at afvikle en sprog-applikation, der udelukkende fungerer sammen med Internet Explorer.

Men den forklaring har Miljøpartiet ikke meget til overs for.

"For en brøkdel af de omkostninger, der er forbundet med at skifte operativsystem, kunne man have tilrettet programmet, så det også kunne fungere sammen med Firefox," siger Marie Ringler.

Koster en million

Den samlede omkostning for en migration fra den Debian-baserede Linux-distribution Wienux til Vista forventes at løbe op i knap en million kroner.

Linux-projektet i Wien har ellers været fremhævet som ét af de største prestigeprojekter for open source-folket, men det har været ramt af gentagne forsinkelser og problemer.

Nu lukker bystyret så luften ud af prestige-ballonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere