Artikel top billede

Helmers spilsatsning taber 12 millioner

Selv om underskuddet blev et par millioner kroner større end forventet, så er der ingen, som ryster på hånden hos Deadline Games, hvor Finn 'Fiber' Helmer er blandt investorerne.

En lav dollarkurs og investeringer i to nye spilprojekter til næste-generationskonsollerne Playstation 3 og Xbox 360 kostede spilproducenten Deadline Games dyrt på bundlinjen sidste år.

Herudover blev der investeret i selskabets kerneteknologi, Kapow Multi Engine – en teknologi, der gør det muligt for selskabet at udvikle spil til de nye platforme.

Selskabet fik et resultat efter skat på minus 12,2 millioner kroner i 2007 mod et resultat efter skat på minus 8,4 millioner i 2006.

Større underskud end ventet

Underskuddet er et par millioner større end de 10 millioner, som selskabets daværende økonomidirektør Dennis Willer forudså sidste år, da han forklarede, at 2007 ville blive et underskudsgivende investeringsår, mens 2008 til gengæld skulle blive profitabelt.

Ved udgangen af 2007 havde Deadline Games 4,1 millioner kroner i kassen og ingen gæld til banken.

I et forsøg på at blive mere professionel på bestyrelsessiden fik Deadline Games sidste år Carsten Lønfeldt, tidligere koncerndirektør i Coloplast, ind som formand for bestyrelsen, mens Christian Jørgensen, tidligere koncerndirektør i Egmont og administrerende direktør i teleselskabet 3, trådte ind som menigt medlem.

Egmont er som distributør af Sonys PlayStation og tilhørende spil en af de helt store i spilbranchen herhjemme, så en tidligere topchef herfra med uvurderlig brancheerfaring er en gevinst for Deadline Games.

Jagten på Escobar

Blandt Deadline Games aktuelle projekter er spilprojektet Escobar, der bygger på begivenhederne omkring jagten på en af verdens farligste narkobagmænd Pablo Escobar.

Den gode Escobar skyede ingen midler og nåede at tage livet af 30 dommere og 457 politbetjente, inden han selv blev plaffet ned af myndighederne i december 1993. Escobar blev i øvrigt af pengemagasinet Forbes anslået til at være verdens 7. rigeste mand i 1989.

Projektet er et af de første originale projekter i verden, som udvikles parallelt til film og spil, og manuskriptet skrives til begge formater af en kendt Hollywood filmforfatter.

Spilprojektet Faith and a 45, der er Deadline Games egen satsning, er blevet forsinket og når først ud til butikkerne i 2009. Spilkoncepter baserer sig på historiske personligheder.

Helmer ejer syv procent

Deadline Games har cirka 300 navnenoterede aktionærer, som tilsammen ejer omkring 90 procent af den samlede aktiekapital.

Følgende aktionærer har over for Deadline Games oplyst at eje mere end 5 procent af selskabets aktiekapital: Gamle Hest Holding ApS 13,1 procent, Dana Rhaetia Holding ApS 13,1 procent, Templeview International Inc. 7,6 procent og endelig den i danske sammenhænge velkendte Finn Helmer med 7,0 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere