Artikel top billede

MySpace lemper data-politik og tager OpenID til sig

MySpace lemper på selskabets ellers skrappe politik om brugerdata og tager OpenID til sig. Det betyder, at man med et klik kan flytte sin MySpace-profil over på andre websites.

Computerworld News Service: Andre websites er færdige med implementeringen af MySpaces data-portabilitets-program, der i forvejen er blevet modificeret med henblik på at acceptere en vis caching af brugerdata samt storage af eksterne websites.

Samtidig tager MySpace Open ID single sign-on-metoden til sig.

Disse træk udgør de seneste udvidelser til MySpaces såkaldte "Data Availability Initiative," der blev søsat i maj med en stribe store net-spillere som Yahoo, eBay, Twitter og News Corp-enheden Photobucket.

I sidste måned blev initiativet åbnet helt op, så alle websites kan tage det til sig.

Med programmet bliver det muligt at flytte sin MySpace-profil over til andre websites. Det betyder, at man ikke er nødt til igen at indtaste sine personlige informationer.

MySpace-initiatvet er blot en ud af mange tilsvarende projekter fra både leverandører og it-organisationer, der arbejder på at virkeliggøre data-portabilitet for slut-brugere, web-udviklere og web-udgivere.

Målet er at automatisere og give slutbrugerne kontrollen over processen med at indtaste og opdatere deres sociale profil med oplysninger om eksempelvis personlige interesser, venner, billeder, video og lignende.

I øjeblikket er MySpaces fokus rettet mod at lade MySpace-brugere flytte deres data til andre sites. Det betyder, at ændringer i deres MySpace-profil vil blive overført til andre sites.

Brugeren vil samtidig have mulighed for at droppe sites fra deres opdaterings-netværk, hvilket udgør et nøgle-element, når det handler om privacy og sikkerhed.

I næste omgang vil MySpace udvide systemet til også at omfatte muligheden for at bringe data og indhold ind i MySpace fra andre sites, så udvekslingen kommer til at gå begge veje.

I mellemtiden kan brugerne med den nye OpenID-mulighed skabe en unik url, som kan anvendes til at logge ind på sites, der supporterer OpenID. På denne måde slipper brugerne for at skulle huske log-in oplysninger for hvert site, som de vil logge ind på.

Samtidig lemper MySpace på reglene om andre sites caching og storage af brugerdata-

Hidtil har MySpace forbudt andre sites at chache og gemme disse data, men disse regler er nu blevet lempet - dog på en måde, så selskabet ikke mener, at brugerens privacy-behov bliver krænket, lyder det fra Jim Benedetto, teknologi-chef i MySpace.

De lempede regler betyder, at andre sites vil kunne cache MySpace-brugernes data i 24 timer.

Grunden er, at andre sites alternativ vil være nødt til igen og igen at suge disse data til sig fra MySpace, hvilket i længden er en teknisk uholdbar løsning - ikke mindst for mindre sites, hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere