Artikel top billede

Forening: Dansk politi ville aflytte Skype

Det er ikke kun Østrig, som ønsker adgang til krypterede Skype-samtaler. Politiets IT-efterforskningscenter NITEC har haft drøftelser med Skype om en overvågningsløsning, ifølge it-forening.

Politiets IT-efterforskningscenter NITEC var i vinters i dialog med Skype om, hvorledes krypterede Skype-samtaler kan aflyttes.

Det fortalte to NITEC-chefer på et møde afholdt af Dansk Retspolitisk Forening 1. februar i år, ifølge Niels Elgaard Larsen, der er formand for IT-Politisk Forening.

"Vi snakkede om kryptering generelt, blandt andet om PGP, som de ikke kunne dekryptere. Så kom vi til at snakke om GSM og Skype. Jeg sagde, at Skype i princippet er et telefonselskab og derfor skal samarbejde med myndighederne om eventuel aflytning.
De sagde så, at de allerede forhandlede med Skype om aflytning," siger Niels Elgaard Larsen.

Som Computerworld tidligere har rapporteret, oplyser anonyme østrigske kilder, at det er muligt for de østrigske myndigheder at aflytte krypterede Skype-samtaler.

Skype til NITEC:Vi kan ikke aflytte
Meldingen fra NITEC tilbage i februar var imidlertid, at Skype havde fortalt dem, at Skype ikke kunne aflytte de krypterede Skypesamtaler.

"Skype havde sagt, at det ikke var teknisk muligt for dem at foretage en aflytning på grund af peer-to-peer-arkitekturen. Skype var dog indstillet på at samarbejde med NITEC og på det tidspunkt i februar havde de haft nogle møder, hvor de så på, om det rent teknisk kunne lade sig gøre," siger Niels Elgaard Larsen.

At Skype i februar 2008 oplyser til NITEC, at det ikke er muligt at aflytte krypterede Skype-samtaler strider imod oplysninger fra en New York Times-artikel fra 2006.

Her er Verisigns Anthony M. Rutkowski, vicepræsident for retslige områder og standarder for VeriSign, citeret for at sige, at tyske myndigheder har teknologi til at opsnappe og dekryptere Skype-samtaler.

Skypedekryptering: Bluff eller realitet?
I dag kan internetudbydere ved hjælp af Deep Packet Inspection identificere Skype-trafik. Det er dog ikke muligt at høre selve indholdet af Skype-samtalen, da den er krypteret.

Ifølge de anonyme østrigske kilder og New York Times eksisterer der teknologi, som myndigheder anvender til at opfange og dekryptere Skype.

Hvorvidt det også sker i Danmark, er indtil videre uklart.

Computerworld har forgæves forsøgt at få en kommentar fra NITEC for at høre, hvor langt samarbejdet med Skype er kommet siden februar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere