Artikel top billede

Analytikere: Linux vil vinde markedet for mobile pc'er

Linux har potentialet til at blive brugt i langt størstedelen af de såkaldte mobile internet devices (MID'er), mener flere analytikere.

Computerworld News Service: I en rapport beskriver ABI Research Linux som kandidat til at snuppe hovedparten af markedet for enheder, der er større end mobiltelefoner men mindre end en bærbar pc.

Hidtil har enheder i denne kategori ikke haft betydelig succes på markedet. Men nogle af de tilgængelige produkter bliver styret af Linux, og de bliver flere og flere.

Et eksempel er Nokias N800, som er en lille håndholdt enhed med en skærm, der er større end på en typisk mobiltelefon, og som kører Linux-styresystemet Maemo. Nokia har solgt denne produktlinje siden 2005, men har ingen salgstal frigivet.

Herudover er Moblin-community'et i gang med at udvikle et Linux-styresystem specielt designet til de mobile internet devices, og denne software bliver udviklet til tæt integration med Intels Atom-processor, som netop er bygget til denne produktkategori, bemærker ABI.

De fleste produkter, der er baseret på denne software og processor, rammer hylderne i år.

Linux har fordel på nyt marked

Fordi MID-markedet er nyt, og fordi produkterne kræver et nyt styresystem, har Linux en god chance for succes, da det her er på lige fod med andre, mener ABI.

Styresystemets fleksibilitet og prisfordel sammenlignet med Microsofts Windows Mobile vil muligvis give pote her, skriver ABI-analytiker Stuart Carlow i rapporten.

Linux-platformen, LiMo, til mobiltelefoner bliver også bygget med MID'erne på sinde, skriver ABI.

Et andet analysefirma, Forward Concepts, ser også et potentiale for Linux på MID-markedet. Selvom Microsoft godt kan komme til at gøre fremskridt i segmentet med Windows Mobile, så vil Linux være populært på grund af sit lavere forbrug af systemressourcer, udtalte Will Strauss, analytiker hos Forward Concepts, for nylig i en rapport.

Analytikerne har lignende forudsigelser for den fremtidige vækst for de mobile internet devices.

Forward Concepts forventer, at MID-leverancerne vil stige fra 305.000 leverancer i år til 40 millioner i 2012. ABI forudsiger leverancer på 50 millioner enheder i år 2013.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere