Artikel top billede

KMD-tillidsmand: Investorerne kan rende mig

"Smarte investor-typer som Ib Kunøe kan rende mig i røven," siger KMD-tillidsmand. Hvis kommende investorer blot suger værdierne ud af selskabet, vil de møde massiv modstand fra de ansatte, lyder det.

Mens spillet mellem it-investorerne Ib Kunøe og Asger Jensby er i fuld gang, melder tillidsmand Erik Lykke Hansen fra KMD sig nu ind i debatten.

Han mener, at de 3.000 medarbejdere bør tages med på råd, når KMD skal sælges.

Den tidligere formand i it-fagforeningen SamData lufter sin klare holdning til kapitalfonde og investorer, der måtte overveje at splitte KMD op og suge værdierne ud.

"Smarte investor-typer som Ib Kunøe kan rende mig i røven. Det må du godt citetere mig for," siger han til Computerworld.

Samtidig slår han fast, at KMD har brug for en investor, der vil udvikle selskabet.

"Ikke kapitalfonde eller kapitalinvestorer, der går ind for at blodsuge de værdier, der måtte være i selskabet. Det vil jeg kæmpe imod alt, hvad jeg kan," siger han.

Erik Lykke Hansen sidder i KMDs bestyrelse som medarbejdervalgt repræsentant.

Vil bekæmpe kapitalfonde

Tidligere har Ib Kunøe, der står bag blandt andet Ementor-gruppen, luftet sin interesse for KMD.

Det samme har tidligere CSC-topchef Asger Jensby, der har ejerandele i IT Factory og Fullrate.

Asger Jensby kunne fortælle, at han eventuelt blot vil fungere som mellemled for udenlandske investorer.

Men tillidsmand Erik Lykke Hansen frygter, hvad de driftige investorer har af planer for det største danskejede it-selskab.

Tillidsmanden gør det i hvert fald klart, at han er klar til at gå langt for at bekæmpe grådige investorer i at overtage selskabet.

"Jeg kan ikke komme ind på konkret hvordan, men jeg tror ikke på, at KL gennemfører et salg uden et nik fra KMDs bestyrelse," siger han.

Samtidig forklarer det medarbejdervalgte bestyrelsesmedlem, at de 3.000 ansatte sidder med ansvaret for aktiviteterne i hverdagen.

"De organiserede i KMD vil i hvert fald stå sammen i sådan en situation. Så jeg vil anbefale nye ejere at få et godt forhold til medarbejdere," siger Erik Lykke Hansen.

Et helt andet punkt er desuden, at KMD varetager en række opgaver, der hører under landets forsyningssikkerhed.

Det skal der også tages højde for i forhold til et kommende salg, lyder det fra fællestillidsmanden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere