Artikel top billede

USA's militær vil bygge effektivt netværksforsvar

USA's militær øremærker millioner til udvikling og implementering af algoritmer, der kan opdage angreb på netværk.

Efter de nyligt rapporterede eksempler om cyber-angreb, kan det ikke undre, at USA's militær opruster på cyberkrig-området.

Det amerikanske militærs forskningsenhed DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) har derfor i et stykke tid udbudt et projekt Scalable Network Monitoring, der skal skabe et meget sikkert forsvar overfor cyberangreb.

Nu har DARPA indgået en kontrakt med BBN Technology på omkring 22 millioner kroner vedrørende projektet, skriver Networkworld.

Eksisterende overvågning ikke god nok

BBN Technology skal som led i projektet udvikle et netværksovervågnings-system, der hurtigt kan opdage ondsindede angreb.

Det kunne lyde lidt som eksisterende Intrusion Detection Systemer og Intrusion Prevention Systemer, men der er behov for nytænkning på området, mener DARPA.

Trafikmængden på nettet øges nemlig voldsomt, så netværkets ressourcer til overvågning vil med den nuværende teknologi ikke kunne levere nok computerkraft til effektiv netværksovervågning, mener DARPA.

DARPA forudser, at hvis trenden fortsætter uformindsket, vil netværket bruge de fleste af sine ressourcer på at forsvare sig selv.

"Nye teknologier og applikationer giver nye angrebspunkter og har gjort traditionelle forsvarsmetoder baseret på signatur-genkendelse og detektering af unormale trafikmønstre utilstrækkelige i både hastighed og følsomhed," skriver BBN Technology i en kommentar til aftalen.

Skrappe krav

DARPA's krav til Scalable Network Monitoring program er skrappe:

Sandsynlighed for opdagelse af ondsindet trafik skal være større end 99 procent ved ethvert angreb.

Der må højst være en falsk alarm om dagen.

I fase I af projektet skal netværksovervågningen kunne håndtere gateway-trafik på 1 gigabit per sekund. I en senere fase II skal systemet kunne håndtere netværkstrafik på 100 gigabit per sekund - stadig med samme krav til opdagelse og falske alarmer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere