Artikel top billede

Licensfejl i VMware nedlægger virtuelle servere

En fejl i VMwares nyeste software-opdatering har blokeret erhvervsbrugere fra at starte deres virtuelle servere, ifølge rapporter indgivet af brugere i blandt andet USA og Danmark.

Computerworld News Service: VMware bekræfter fejlen, der i går betød, at erhvervsbrugere ikke kunne starte deres virtuelle servere. Ifølge selskabet er det ESX 3.5 Update 2 og ESXi Server 3.5 Update 2, der er påvirket.

VMware har trukket Update 2 fra dens download-site. Siden tirsdag morgen har der blot stået 'Midlertidigt utilgængelig', der hvor opdateringen burde være.

Seneste status på problemet kan læses på VMwares knowledgebase.

Her skriver VMware:
"Mange VMware brugere og partnere har opdaget en fejl med ESX/ESXi 3.5 Update 2, hvor Virtual Maskiner fejler at starte eller VMotion. Problemet opstod 12. August hos kunder som har opgraderet til ESX 3.5 Update 2. Problemet er forårsaget af et build timeout, som fejlagtigt var slået til i release build."

En talsmand fra VMware oplyser, at VMware er i gang med at informere kunder, som har downloadet og installeret de fejlbehæftede versioner. Han skriver videre i en e-mail:

"Der er blevet fundet en fejl med ESX 3.5 Update 2 og ESXi 3.5, som forårsager, at produktlicensen udløber 12. august."

"Produktopdateringer med korrekte licenser vil blive gjort tilgængelige til download så hurtigt som muligt," skriver talsmanden og tilføjer i en opfølgende e-mail, at VMware forventer at have en patch klar senere tirsdag.

Første brugere melder om fejl

"Fra i morges kunne vi hverken starte VMotion eller nogen andre af vores virtuelle maskiner op," skriver en bruger, der identificerer sig som 'mattjk', på et VMware supportforum. "VI-klienten gav blot meldingen, at 'En general systemfejl forekom: Intern fejl'."

Danske kunder ramt

I den virtuelle servers logfiler fandt mattjk beskrivelser, der kunne indikere, at VMwares software troede, at dens licens var udløbet. "Dette produkt er udløbet. Søg for, at din værtsmaskines dato og tid er indstillet korrekt," stod der i logfilen.

Mattjk har foreslået en workaround, som involverer at slå NTP (network time protocol) fra og manuelt indstille datoen for alle værter adskillige dage bagud. "Dette kan gøres enten gennem VI-klienten (Host -> Configuration -> Time Configuration) (engelsk version af VI Client, red.), eller ved at taste date -s "08/10/2008" i Service Console kommandolinjen på ESX-værterne," skriver han.

Den dato-relaterede fejl blev udløst tirsdag 12. august, påpeger mattjk og andre brugere. "Også i Australien oplever vi den samme fejl, som den du lige har beskrevet," kommenterer "McBain."

Danske virksomheder berørt

I Danmark meldes der også om virtuelle maskiner som ikke kan startes.

På forummet for danske VMware brugere skriver brugeren dkfbp at "Vi havde i dag et problem med at vi ikke kunne tænde virtuelle maskiner i vores 3.5 U2 farm. Det viste sig at der er en bug i licenseringen så når datoen på esx hosten rammer 12. august vil den ikke tænde maskinerne op."

Løsningen for dkfbp var at sætte datoen tilbage til før 12. august.

Brugeren flobber beretter om problemer hos en kunde:

"Sad selv med samme problem ude ved en kunde igår og vores egne snøft."

Der er dømt overarbejde igen, vurderer flobber.

Workarounds

VMware har selv to workarounds:

Vent med at installere ESX 3.5 U2 eller
Sæt tiden til før 12. August 12 2008.
VMware gør dog opmærksom på at den sidste workaround kan have en række sideeffekter som vil påvirke produktionsmiljøer.

"Alle virtual maskiner som synkroniserer tid med ESX host og håndterer tidssensitive applikationer vil bryde ned," lyder det.

OPDATERING: VMwares patch der afhjælper problemet kan hentes her
Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere