Artikel top billede

Vi vil have mere batteri på smartphones

Kraftigere batterier er smartphone-ejernes største ønske - det er i hvert fald batteri-levetiden, de er mindst tilfredse med, viser ny undersøgelse.

Computerworld News Service: Mens smartphones er spækkede med funktioner som Wi-Fi, trykfølsomme skærme og integreret GPS, så er det nødvendigt at forbedre deres batterilevetid, for at brugerne får mest muligt ud af dem.

Det fremgår af en ny forbrugerundersøgelse, foretaget af analysefirmaet Canalys i adskillige europæiske lande. Den fastslår vigtigheden af at balancere funktionalitet med strømforbrug.

I en undersøgelse fra marts af over 4.000 brugere af mobiltelefoner, stod batterilevetid som det aspekt ved deres mobiltelefoner, som de var mindst tilfredse med.

En anden undersøgelse fra juni af 3.000 forbrugere viste, at en bedre batterilevetid end nuværende mobiltelefoner og bærbare ville gøre to tredjedele af respondenterne "mere" eller "meget mere" tilbøjelige til at købe en mobil internet-pc - en såkaldt mobile internet device, MID - der er designet til at gå på nettet, mens man er på farten.

Denne faktor havde ifølge undersøgelsen en stærkere indflydelse på købelysten end inkluderingen af funktioner som GPS, mobilt tv eller evnen til at foretage telefonopkald.

Brugsafgifter er en barriere

"Mange ejere gør i dag ikke fuld brug af deres smartphones funktioner," udtaler Pete Cunningham, senioranalytiker hos Canalys.

"Bekymringer over brugspriser er stadig en stor barriere, selvom bredere tilgængelighed af flatrate-priser for data vil hjælpe på det, og det er også nødvendigt at forbedre brugervenligheden for visse applikationer på mange enheder," tilføjer han.

Folk er også varsomme over for at tappe batteriet for strøm, så de ikke kan foretage opkald. Det hjælper heller ikke ligefrem på batterilevetiden at have GPS og Wi-Fi tændt. Det gør det heller ikke at have en stor lysstærk skærm til navigation eller webbrowsing, påpeger Cunningham.

Canalys vurderer, at 58 procent af alle smartphones, der blev leveret i Europa, Mellemøsten og Afrika i andet kvartal, havde integreret Wi-Fi, 13 procent havde trykfølsom skærm til stylus eller finger og 38 procent havde integreret GPS.

"Men der er en klar efterspørgsel for de funktioner og applikationer, og fremskridt i batteriteknologier vil muliggøre ganske betragtelige ændringer i brugsmønstre med al den omsætningsstigning for tjenester, som det ville bringe med sig," siger Pete Cunningham.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere