Artikel top billede

SAP sætter sig tungt på Danmarks største firmaer

Top 100-pris: Softwareselskabet SAP er fortsat leverandør til de helt store selskaber Mærsk og Arla. Læs også listen over landets bedste it-firmaer med en omsætning mellem en halv og en milliard kroner.

I gruppen af it-firmaer med en omsætning på mellem en halv og en milliard kroner vinder SAP Danmark Computerworlds Top 100-sværvægterpris.

Giganter som Novo Nordisk, Arla, Carlsberg, Coca Cola og Mærsk, er blot nogle af de velklingende virksomhedsnavne, som softwareselskabet kan prale med, når der bliver målt og vejet blandt landets ERP-leverandører.

SAP's nordiske chef, Henrik Rasmussen, vurderer, at selskabet har en markedsandel på 40 til 45 procent blandt landets 100 største virksomheder. Når man har fået foden inden for døren i de store virksomheder, kræver det sin mand eller kvinde.

"Det handler om at have en dialog med ledelsen, om hvor kunden bevæger sig hen, og hvilke løsninger kunden ønsker at gå på markedet med, og dermed hvilke krav det stiller til selskabets infrastruktur," fortæller Henrik Rasmussen.

Ny kvindelig direktør

Typisk har SAP møder med selskabets store kunder en til to gange om året, og det kræver sin mand at holde dialogen i gang med de godt 100 large enterprise-kunder i Norden og samtidig styre organisationens syv lande i Norden og Baltikum.

Derfor er selskabet blevet forstærket med Karen Nielsen som ny salgsdirektør med ansvar for large enterprises. Hun kommer fra IBM, hvor hun har været ansat i knap 26 år.

Mens Henrik Rasmussen så fremover kan tage sig af de mere overordnede opgaver som direktør for SAP i Norden og Baltikum, kan Karen Nielsen i stedet koncentrere sig om at pleje forholdet til nye og eksisterende kunder.

"Vi har et langt forhold til de eksisterende kunder og kender dem derfor rigtig godt. Og vi har jo mange kunder ikke bare i Danmark, men også på globalt plan, så vi ved, hvad potentielle kunder har brug for," siger Karen Nielsen.

Netop det er vigtigt i kampen om nye kunder. Her har selskabet lanceret en strategi, der går ud på at nå længere ned i markedet.

Typisk har selskabet været dygtig til at få rigtig store virksomheder i folden, og når selskabet snakker om large enterprises, er det virksomheder med en omsætning på over en milliard euro eller lige godt 7,5 milliarder kroner.

Vil bide sig fast

Men nu vil selskabet også for alvor bide sig fast på mellemmarkedet, der omfatter virksomheder med en omsætning fra 7,5 milliarder kroner og ned til et par hundrede millioner kroner i omsætning.

Det skal ske gennem fortsat fokus på industrier og brancher. Men når man går længere ned i størrelse, bliver det også sværere at tilpasse ERP-løsningen til de enkelte områder.

"Når vi går efter de mellemstore virksomheder, er det en bevidst strategi om at dække hele markedet. Og når vi tæller virksomhederne i mellemmarkedet op, udgør de en større potentiel omsætning, end vores traditionelle opfattelse af large enterprise-markedet," siger Henrik Rasmussen, nordisk chef for SAP.

"Til gengæld er det et marked, der er vanskeligere at adressere over en bred kam. Det bliver hurtigt specialiseret, og der er ikke ret mange løsninger, der dækker alle specialiseringsgrader, uden at det bliver for dyrt, fordi der skal kastes for mange konsulenter efter det," siger Henrik Rasmussen.

Dansk super-projekt

Der er dog områder, hvor det kan betale sig - både for SAP, partnerne og kunderne, mener han.

Det er blandt andet inden for løsninger til det offentlige, hvor SAP har et givtigt samarbejde med KMD, ligesom selskabet også har vist gode takter inden for detailhandelen, hvor Dansk Supermarked for nyligt satte gang i et af Danmarkshistoriens største SAP-projekter, der omfatter alle koncernens 1.100 butikker.

Ind til videre er det da også på selskabets største kunder, at omsætningen hentes hjem.

Procentvis er de mellemstore kunder dog vokset mest. Samlet lød væksten i omsætningen sidste år på 16 procent fra 840 millioner kroner til 950 millioner.

Det er en af hovedårsagerne til placeringen som årets bedste Top 100-sværvægter, kategorien for virksomheder med en omsætning på mellem en halv og en hel milliard kroner.

Læs: Listen over de bedste sværvægter-firmaer.




IT-JOB

Centrica Energy

Senior Business Analyst

Formpipe Software A/S

Market Manager

Capgemini Danmark A/S

AWS Architect & AWS Developer

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere