Artikel top billede

Facebook truer virksomheders it-sikkerhed

Sociale netværk som Facebook og YouTube besøges flittigt, også i arbejdstiden, men kan udgøre en kæmpe trussel mod virksomheders it-sikkerhed.

Små uskyldige besøg på populære Web 2.0 hjemmesider kan udgøre en trussel mod virksomheders sikkerhed, siger IDC.

De færreste tænker over, hvilken teknologi der er i brug, og det betyder, at driftige bagmænd kan udnytte internettet til at skaffe sig adgang til følsomme data.

Konsekvenserne kan være ganske omfattende og ikke bare et spørgsmål om at miste vigtige data.

"Det kan gå meget galt. Når man blev ramt tidligere, betød det, at ting blev ødelagt, eller måske at computeren blev langsommere. I dag er der kriminelle, som aktivt går efter data, og derfor kan man risikere, at få ens fortrolige oplysninger aflæst," siger Per Andersen, direktør for IDC Nordic.

Generation 2.0

Hjemmesider som Facebook og YouTube er blandt de mest besøgte på nettet, også i arbejdstiden, og afvikles direkte i browseren med assistance fra anden software, som Windows Media Player og Quicktime.

"Mange af de Web 2.0 værktøjer, som man bruger, er ikke udviklet med henblik på at blive brugt i en sikker virksomhedssammenhæng," siger Per Andersen.

Sikkerhedshuller i de forskellige typer software kan altså betyde, at medarbejderne blotlægger virksomhedens fortrolige data. Og som udgangspunkt eksisterer risikoen for alle firmaer.

"De fleste er i risikogruppen her i Danmark. Vi ved, at de fleste virksomheder ikke har politik for, hvad medarbejdere må bruge af eksterne hjemmesider, og derfor er alle virksomheder udsat for, at medarbejderne går på Facebook og andre steder og bruger de her Web 2.0 teknologier," siger Per Andersen.

Behov for medarbejderpolitik

For at minimere risikoen er det ifølge Per Andersen vigtigt, at virksomhederne sikrer sig mod den slags på flere fronter.

Dels kan man gøre meget med software, men det primære er at informere og undervise medarbejderne, så de færdes på nettet med omtanke.

"Man skal have nogle politikker i virksomheden for, hvad medarbejderne kan. Altså simpelthen have en fornuftig kultur og gøre det klart, om virksomhedens medarbejdere må bruge netværket til at gå på Facebook," siger Per Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere