Artikel top billede

Alcatel-Lucent får ny formand og topdirektør

Siden fusionen har det været op ad bakke for Alcatel-Lucent. Nu forsøger selskabet sig med både en ny bestyrelsesformand og administrerende direktør.

Computerworld News Service: Alcatel-Lucent vil udnævne Philippe Camus, en tidligere administrerende direktør inden for luftfart, som ny bestyrelsesformand måske allerede i dag

Det skriver Wall Street Journal med henvisning til "folk, der kender til sagen." Virksomheden vil også udnævne tidligere administrerende direktør for det britiske teleselskab BT Group Ben Verwaayen som CEO, siger avisens anonyme kilde.

Camus har tidligere været co-CEO (det vil sige en ud af flere samtidige CEO'er) for det europæiske luftfartsselskab EADS. Nu er han administrerende direktør for Evercore Partners, et britisk konsulentbureau, samtidig med at han også er co-CEO for Lagardere, et fransk mediehus.

Ifølge Wall Street Journal vil han fortsætte i disse roller, også efter han bliver formand for Alcatel, og han vil have base i New York.

Verwaayen var CEO for BT Group i Storbritannien indtil juni, og han vil have base i Paris i sin rolle som CEO for Alcatel-Lucent, skriver avisen.

Alcatel-Lucent, som har haft økonomiske vanskeligheder, har ledt efter nye topledere, siden det i juli blev meddelt, at bestyrelsesformand Serge Tchuruk og CEO Patricia Russo vil forlade deres poster.

Den nu to år gamle fusion mellem Alcatel og Lucent er ikke forløbet gnidningsfrit. Tchuruk og Russo har efter sigende ikke kunnet komme godt ud af det med hinanden i den forløbne tid, og de to forskelligartede virksomhedskulturer har ikke kunnet finde fælles fodslag.

Ifølge en tidligere udtalelse fra Alcatel-Lucent forlader Tchuruk sin post 1. oktober, og Russo er ude af døren, så snart hendes efterfølger er fundet, ifølge en tidligere udtalelse fra Alcatel-Lucent.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere