Artikel top billede

Googles browser ser formentlig dagens lys i dag.

Analytiker: Googles browser får det svært

En Google-browser kommer næppe til at vælte verden, medmindre firmaet virkelig kan overraske. Faktisk kan Google skyde sig selv i foden, hvis de glemmer konkurrenterne, lyder det fra en it-analytiker.

En browser fra verdens største søgemaskine kan på papiret lyde som en stensikker succes, men det er ikke nødvendigvis i overensstemmelse med virkeligheden.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion på Googles Chrome-browser fra Anders Elbak, analytiker hos IDC.

"Det er kun en lille gruppe af internetbrugerne, der er bevidste om, hvilken browser de benytter."

"Langt de fleste brugere er ligeglade med browseren, så længe den virker. Derfor kan det blive svært for Google at markere sig med en browser, medmindre de kan hive en kanin op af hatten," siger Anders Elbak.

"Jeg tror, at det bliver ualmindeligt svært at vinde på traditionelle browser-dyder," tilføjer han.

Hvis Google for alvor skal gøre sig bemærket som browser-producent, skal der tilføjes noget helt nyt, for de eksisterende browsere efterlader i øjeblikket kun få huller.

"Et område ,hvor Google kan vinde terræn, er ved at gøre browserens brugeroplevelse den samme på forskellige platforme, således at brugeren kan opleve genkendelsens glæde mellem telefonen, computeren og andre enheder," siger Anders Elbak.

Glem ikke konkurrenterne

Google har et meget bredt udvalg af online-applikationer som eksempelvis Google Docs og Gmail. En tæt integration mellem programmer og browser vil være logisk.

En af de foreløbige meldinger om browserens indhold lyder også på, at Google Gears-system, der gør det muligt for browseren at gemme data lokalt, så man for eksempel via Google Docs kan oprette og redigere dokumenter, selv om den pågældende computer ikke er tilsluttet internettet, er integreret i produktet.

Men den tætte integration kan blive en hæmsko, mener Anders Elbak.

"Hvis integrationen mellem Googles web-applikationer bliver for tæt, tror jeg, at mange vil vælge produktet fra. Folk vil have frihed til at vælge og ikke bindes til én leverandør," siger han.

Google bør således være forsigtig med at integrere sine produkter i browseren på bekostning af andre producenter, lyder det gode råd fra analytikeren.

"Hvis folk får en dårligere brugeroplevelse, når de bruge en anden applikation end Googles, vil de vælge browseren fra."

Google har dog tidligere vist, at selskabet forstår at tænke nyt, så det bliver spændende at se firmaets bud på en browser, slutter Anders Elbak.

Google skal primært kæmpe med Microsofts Internet Explorer og Mozillas Firefox, der sidder på henholdsvis 85 procent og 12 procent af markedet.

Google har dog allerede en stor aktie i Firefox-browseren.

Læs meget mere om Google i den trykte udgave af Computerworld-avisen fredag 5. september




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere