Artikel top billede

Storageproducenterne var ikke klar til Vista

Først var det Microsofts skyld, at de flashbaserede SSD (Solid-State-drev) ikke kørte optimalt på Windows Vista. Nu erkender SanDisk, at storageindustrien sov i timen.

Solid State-drevet, SSD, der er udset som afløser til de magnetiske harddiske, kører ikke overbevisende på Windows Vista. Og det skyldes Vistas design, sagde bestyrelsesformand og CEO for SanDisk, Eli Harari, ved en konference i juli.

"Så snart man kommer ind i en Vista-applikation i en pc, støder man ind i en række meget krævende applikationer, fordi Vista ikke er optimeret til flashbaserede solid-state diske," forklarede han ifølge Cnet.

At Windows Vista ikke skulle være egnet til at håndtere fremtidens lagermedier, skulle altså ifølge en af verdens største storageproducenter, være Microsofts skyld.

Hverken erkendt eller implementeret

I dag erkender SanDisk dog, at det snarere er storageindustrien, der har sovet i timen.

"For at udnytte ethvert operativsystem, også Windows Vista, er der en række ting, der skal være i orden i selve pc-hardwaret, og også i lagringsenheden. Det havde SSD-industrien ikke helt erkendt og ikke implementeret i den første generation SSD'er, der kom i 2007," siger Rich Heye, som er Senior Vice President og direktør for SanDisk Solid State Drives Business Unit, til Computerworld.

Selvom førstegenerations SSD'erne viste performance-forbedringer på visse områder, som boot-up og applikationsafvikling, var de ikke overbevisende hurtigere end harddiskene (HDD, red.) på alle områder, forklarer han.

"Anden generations-SSD'erne har næsten fordoblet ydelsen og overgår HDD'erne på mange kritiske parametre. De er kommet i år, og fungerer langt bedre på Windows-pc'er," siger Rich Heye.

Magien der blev væk

Dermed kan det næppe siges at være Vista, der bærer ansvaret for at de magiske ydelser i nogle tilfælde er udeblevet, når SSD holdes op imod HDD.

Producenterne af de flashbaserede Solid State-drev var simpelthen ikke klar.

Den holdning har en række bloggere på Techspot.com i hvert fald.

"Deres (SanDisks, red.) SSD er de langsomste sammenlignet med (..) andre SSD'er. Skyd ikke skylden på Vista, sæt fart på jeres egne produkter," skriver en blogger.

"Så sandt," svarer en anden. "Det er altid nemmere at skyde skylden på Microsoft."

En tredje blogger bebrejder SanDisk for at have så travlt med at tjene penge på virksomhedens hukommelseskort, at den ikke har ulejliget sig med at bruge lidt af overskuddet til et udvikle en ordentlig controller til SSD'en.

Netop controlleren, der styrer tilgangen til den elektroniske hukommelse, er afgørende vigtig for SSD'ens funktion.

"Vi har en udmærket controller-teknologi. Men, ærlig talt, vi er bagefter planerne, fordi vi ikke helt har forstået Vista-miljøets begrænsninger," lyder det fra SanDisks Eli Harari.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere