Artikel top billede

Det er endnu uvist om Dell-fabrikken i Limerick, Irland skal på fremmede hænder om kort tid.

Presset Dell vil af med alle sine pc-fabrikker

Dell leder efter pc-producenter, der kan overtage selskabets fabrikker i hele verden. Salget af fabrikkerne skal være en redningsplanke til at få den økonomiske pil til at pege opad igen.

Aktienedgang og vigende indtægter fra pc-salget får verdens andenstørste computer-fabrikant Dell til at prøve at komme af med flere af sine fabrikker i hele verden.

Det skriver The Wall Street Journal.

Ifølge avisen har Dell kontaktet flere pc-producenter med tilbud om at kunne købe Dell-fabrikker.

Sandsynligvis vil Dell af med de fleste - hvis ikke alle - af sine fabrikker inden for halvandet år.

Hvis ikke selskabet kommer af med sine produktionshuse, kan de i stedet bare blive lukket.

Det er endnu uvist hvilke konkrete fabrikker, som er i farezonen for frasalg.

Selskabet meldte ellers ud for halvandet år siden, at nye tanker skulle bane vejen for et hurtigt comeback til opsvinget.

Dell ønsker ikke at kommentere på historien om frasalg af fabrikker over for Computerworld. Selskabets europæiske presseafdeling kalder frasalget for "løse rygter."

Fabrikerer for Dell

Pc-giganten vil ifølge The Wall Street Journal stadig sælge sine computere, og det er en del af aftalen er, at de nye hænder i Dell-fabrikkerne fortsat skal producere Dell-pc'er, og samtidigt tjene på produktionen.

Topkandidater til at stikke snablen ned i Dell-forretningen er flere asiatiske agenturer, som dermed kan nyde godt af den internationale krise, der blæser i pc-fabrikationen.

Alene Dell har tabt næsten 1,3 milliarder kroner i nettoindtægten, hvis man sammenligner andet kvartal i 2008 med samme periode i 2006.

Den hårdeste konkurrent, HP, ændrede i sidste år sin produktionsstrategi, og nu bliver godt halvdelen af verdens HP-computere bygget af producenter, som HP ikke betaler løn til, men derimod har indgået en produktionskontrakt med.

Den billigere produktion hos udefrakommende selskaber skyldes, at den slags pc-producenter har bygget hele sit forretningskoncept op omkring at reducere omkostninger frem for firmaer som eksempelvis Dell eller HP, der også har en masse andre tiltag som marketing og services at tage hånd om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere