Artikel top billede

Fængselsbetjente kan få gavn af ny trådløs standard

De danske fængsler håber, at en ny trådløs standard viser sig at være så stabil, at fængselsbetjente i fremtiden kan lægge deres skæbne i hænderne på en IP-telefon som overfaldsalarm.

IP-telefoni er ikke altid lige stabilt, hvis det kører over et trådløst netværk med mange adgangspunkter. Det skal den nye trådløse standard 802.11r ændre på.

Ustabiliteten opleves ofte, når brugeren skifter mellem netværkets forskellige adgangspunkter, mens der tales i telefon.

Med de standarder, der er til rådighed i dag, tager overgangen mellem netværkets adgangspunkter omkring 100 millisekunder. Den tid kan halveres med den nye trådløse standard.

Det kan love godt for de ansatte i de danske fængsler. De har nemlig en risikofyldt hverdag, hvor ustabilitet ikke kan accepteres. Det fortæller Lars Vinther, der er it-chef i Kriminalforsorgen. Han udvikler de it-løsninger, der skal sikre de danske fængselsbetjente en tryg og sikker arbejdsdag.

Derfor kan han se mange fordele i det nye og mere stabile trådløse netværk.

Udskyder trådløs IP-telefoni

Medarbejderne i kriminalforsorgen er i dag forsynet med almindelige mobiltelefoner, overfaldsalarmer og en almindelig, stationær IP-telefon.

Netop skiftet fra almindelig fastnet til IP-telefoni har været en succes i Kriminalforsorgen, der både har sparet penge og fået flere funktioner.

Han ser gerne en løsning, hvor overfaldsalarmen, GSM-telefonen og IP-telefonen integreres i én mobiltelefon, der kører på et trådløst netværk inden for fængselsmurerne, men automatisk skifter over til GSM-nettet uden for fængslets område.

"Vores ansattes sikkerhed afhænger af overfaldsalarmen, derfor skal den køre på et helt stabilt netværk. Men vi vil ikke forsøge os med det, før vi kan få en garanti for, at systemet er helt stabilt," siger Lars Vinther.

Derfor har Kriminalforsorgen indtil videre droppet tanken om trådløs IP-telefoni.

"Senest havde vi et forsøg med trådløs IP-telefoni i foråret. Her havde vi folk til at rende rundt og teste løsningen, men de kunne ikke få skidtet til at virke tilfredsstillende," siger Lars Vinther, som Computerworld i foråret nominerede til titlen 'årets it-chef'.

Intelligent switch

Teleanalytiker Torben Rune bekræfter, at der kan være problemer med at få IP-telefoni til at fungere stabilt på et netværk med mange trådløse adgangspunkter. Et problem, som den nye standard for trådløst netværk kan reducere.

"I dag er der er risiko for at opkaldet bliver afbrudt, når forbindelsen hopper fra et adgangspunkt til den anden," siger Torben Rune.

Ifølge Torben Rune kan du dog afhjælpe problemet, hvis du investerer i en særlig intelligent switch, som kan sikre, at data fortsat flyder i en konstant strøm, selvom der skiftes fra et trådløs adgangspunkt til et andet.

Desuden er det nødvendigt, at have tre til fire gange så mange adgangspunkter, som på et traditionelt netværk, hvis du skal opnå den optimale dækning.

Begrænset udbredelse

Torben Rune anslår at mindre end fem procent af de danske virksomheder benytter trådløs IP-telefoni og han tvivler på, at den nye standard vil få særlig stor indflydelse på udbredelsen. Han mener ganske enkelt ikke, at trådløs IP-telefoni er attraktivt nok sammenlignet med mobiludbydernes erhvervsabonnementer.

"Den trådløse teknologis udvikling vil betyde, at IP-telefoni bliver både bedre og billigere. Men det samme kommer til at gøre sig gældende for traditionel mobiltelefoni, hvor mobiludbyderne har luret, at den trådløse IP-telefon kan være udgøre en trussel mod det traditionelle mobilabonnement.

Derfor skræddersyer mobiludbyderne deres erhvervsprodukter sådan, at det lige akkurat kan betale sig at holde fast på mobilabonnementet," vurderer Torben Rune




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere