Artikel top billede

Flere lande advarer nu mod Google Chrome

Statslige sikkerhedsfirmaer i både Tyskland og Holland har udsendt advarsler til brugerne om ikke at anvende web-browseren Google Chrome på grund af en høj sikkerhedsrisiko.

I løbet af denne uge er der kommet en række danske advarsler om sikkerhedsproblemer med Googles nye browser, der hedder Chrome.

Nu har også tyske og hollandske sikkerhedsmyndigheder råbt vagt i gevær og udstedt officielle sikkerhedsadvarsler mod Chrome.

Advarslerne gælder beta-versionen af Chrome.

Govcert.nl anbefaler eksempelvis, at beta-versionen kun installeres i et testmiljø.

"Vi fraråder brugerne at installere Google Chrome på hjemmecomputeren," skriver en repræsentant for Dutch Computer Emergency Response Team, der er den hollandske udgave af CERT-DK, i en e-mail til Computerworlds nyhedstjeneste.

Dårlig sikkerhed

I mandags blev der udstedt en direkte advarsel fra et dansk sikkerhedsfirma, fordi Chrome har en sårbarhed, som gør det muligt for en hacker at få kontrol over maskinen med brugerens rettigheder.

Flere danske sikkerhedseksperter opfordrede i går til stor forsigtighed og omtanke, hvis man anvender beta-produktet på sin maskine.

Chrome overvåger dig

Google Chrome, der blot har eksisteret i en uge, har fået meget hård kritik for både indtrængen i privatlivet og for dårlig sikkerhed.

På grund af kritikken blev Google tvunget til at ændre i brugerbetingelserne for Google Chrome.

Den oprindelige udgave af aftalen var nemlig et brud på brugerens rettigheder.

Eftersom enhver bevægelse rund på nettet blev registreret og sendt til Google, blev Chrome betegnet som et spionprogram, der agerer som en såkaldt keylogger.

Google måtte bøje sig i støvet og ændre den enorme registrering til en anonymisering, således at brugerens surfen nu ikke gemmes på Googles servere og benyttes i markedsføringssammenhæng.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere