Artikel top billede

"Intetnettet skal være for hele jordens befolkning," mener Tim Berners-Lee.

WWW's opfinder: Nettet er for hele menneskeheden

Kun den udviklede del af verden har gavn af internettet, mens resten af verden er koblet af. En ny organisation under ledelse af opfinderen af WWW, Tim Berners-Lee, vil ændre på det forhold.

Internettet er designet af den udviklede verden til den udviklede verden.

Det udelukker den store del af verdens befolkning fra at få nytte og glæde af de muligheder, som internettet tilbyder.

Det skal der laves om, mener den mand, der tilskrives opfindelsen af World Wide Web, Tim Berners-Lee, som tillige er udstyret med den britiske riddertitel Sir.

Derfor har han stiftet en ny organisation under navnet World Wide Web Foundation, der har som sit erklærede formål at bringe internettet ud til hele verdens befolkning, skriver Infoworld.

Nettet skal re-designes

Designet af nettet kræver nytænkning, mener han.

Den nye organisation vil arbejde på at sikre, at nettet forbliver frit og åbent, på at udbygge nettets muligheder og stabilitet og endelig arbejde for at udstrække intetnettets muligheder til alle mennesker på jorden.

"Nettet er en fantastisk platform for innovation, men vi har en lang række udfordringer i at gøre det nyttigt for især mennesker i mindre udviklede områder," siger Tim Berners-Lee.

Internet-faderen er i forvejen leder af World Wide Web Consortium, W3C, og medansvarlig for Web Science Research Initiative, WSRI, der arbejder for at skabe fremtidens internet.

"Vi vil alle få udbytte af et internet, der omfatter flere mennesker. Web Science har det som målsætning, at nettet skal tjene menneskeheden. Standarderne i W3C er lavet, så folk med et handicap kan bruge nettet, og det er ikke særligt henvendt til mennesker med et specielt sprog, kultur eller skriveretning," siger Tim Berners-Lee.

For at få flere mennesker til at bruge nettet, fokuserer W3C i øjeblikket på de mobile løsninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere