Artikel top billede

Apple tilbagekalder millioner af opladere til iPhone 3G

Apple har tilbagekaldt samtlige opladere, der er blevet solgt sammen med iPhone 3G siden midten af juli i USA, Japan, Canada og adskillige central- og sydamerikanske lande.

Computerworld News Service: Antallet af iPhone 3GT-brugere, der er berørt af oplader-skandalen, vil kunne tælles i millioner. Nylige markedsundersøgelser peger på, at salgstallene for iPhone 3G er helt oppe omkring seks millioner siden lanceringen i juli.

Det nordamerikanske marked er stadig Apples største. Apple har ikke offentliggjort salgstallene for det kvartal, der er gået siden iPhone 3G's lancering, men ifølge CEO Steve Jobs solgte virksomheden flere end en million, blot den første weekend efter det blev muligt at købe den.

Telefonens oplader, som er et redesign af den knap så elegante version, der fulgte med den første generation af iPhone, udgør en fare for elektrisk stød, ifølge en meddelelse fra Apple fredag. Virksomheden vil gratis bytte alle berettigede opladere ved postforsendelse eller i virksomhedens egne butikker fra 10. oktober.

"Under visse omstændigheder kan den ny ultrakompakte Apple USB-opladers metalben knække af og forblive i strømstikket i væggen og derved udgøre en risiko for elektrisk stød," skrev Apple, som også meddelte, at selvom virksomheden har modtaget anmeldelser om knækkede ben på opladeren, er der tilsyneladende ingen, der endnu er kommet til skade.

Oplad med USB-kabel

Apple anbefaler brugerne øjeblikkeligt at undlade at bruge de små opladere, som er på størrelse med stikket på en forlængerledning.

I stedet for at bruge opladeren, og indtil den ny erstatningsoplader er modtaget, opfordres brugere til at oplade deres iPhone 3G ved at forbinde den til deres Mac eller pc med det USB-kabel, der fulgte med telefonen, meddelte Apple.

179 Som et alternativ kan man også bruge tredjepartsopladere, der er designede til iPhone - såsom billadere - eller den større USB-oplader, som Apple sælger for 179 kroner. Ultrakompakte opladere, som er købt separat, er muligvis også berettigede til en ombytning.

Opladere, som har en lille grøn prik på bunden, er dog udskiftninger, som er sikre at bruge. Opladere, der blev solgt sammen med den første generation af iPhone, og de, der er blevet købt separat fra iPhone 3G-telefoner i andre lande, er heller ikke berørt af denne fejl.

Bestil ombytning

Ejere af iPhone 3G kan bestille en ombytning online fra på fredag eller ved at tage deres nuværende oplader med ned i en Apple-butik fra 10. oktober. Bestilte ombytninger vil dog ikke blive sendt ud før 10. oktober. For at få en onlineombytning må ejere angive deres postadresse og deres iPhone 3G's serienummer. Ved en ombytning i butikken skal ejere også medbringe deres iPhone 3G.

U.S. Consumer Product Safety Commission har ikke offentliggjort en medfølgende advarsel, som denne styrelse ellers nogle gange gør, når virksomheder tilbagekalder defekte produkter.

Apple igangsatte sidst en større tilbagekaldelse i august 2006, da virksomheden tilbagekaldte 1,8 millioner lithium-ion-batterier, der var produceret af Sony, og som blev solgt i Apples bærbare, iBook og PowerBook. I sidste måned tilbød Apples japanske datterselskab at ombytte batterierne til iPod nano på grund af problemer med overophedning.

Dette er dog den første tilbagekaldelse relateret til iPhone, som Apple lancerede i juni 2007 og siden genlancerede i sin nuværende 3G-udgave 11. juli i år.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere