Artikel top billede

Lead tech manager hos Google i Århus, Lars Bak, har tidligere været ansat på Daimi, hvor han nu fintuner V8-motoren sammen med de studerende. Foto: Frederik Danvig

Århus-studerende skal fintune Googles V8-motor

Studerende i Århus har fået chancen for at se nærmere på Googles danskproducerede V8-motor med Lars Bak fra Google som underviser. De studerende skal være med til at fintune motoren.

Det er et af it-verdenens hotte navne, som for tiden underviser et hold kandidatstuderende på Datalogisk Institut på Århus Universitet (Daimi). Og de får også lov til at være med i forreste række i udviklingen.

De studerende får nemlig undervisning af Lars Bak, lead tech manager hos Google i Århus, som har været med til at bygge en vigtig komponent i Googles ny Chrome-browser.

Teamet i Århus udviklede den virtuelle maskine, kaldet V8, der har sat farten op på afvikling af JavaScripts. Det gør sidevisninger med Chrome hurtigere.

Derfor er det lidt af et scoop for de studerende, der lige som de fleste andre ikke kendte noget til Google Chrome eller Google Århus' mere specifikke arbejde, da de meldte sig til kurset i 'Design af virtuelle maskiner for objekt-orienterede sprog' i foråret.

De studerende skal ikke kun høre, hvordan V8-motoren er skabt. De skal selv være med til at udvikle videre på V8. I et projektbaseret forløb, skal de studerende eksperimentere med udvidelser til den virtuelle maskine.

Promoverer instituttet

Institutleder Kurt Jensen er begejstret for, at Lars Bak underviser på Daimi.

Lige så meget fordi Lars Bak, der tidligere har været ansat på instituttet, er en god underviser, som på grund af den gode reklame, det er for datalogi i Århus.

"Det bidrager til vores image, og vi slår i forvejen meget på, at vi i it-byen Katrinebjerg samarbejder tæt med virksomhederne," siger Kurt Jensen.

Han håber, at det også kan bruges til at tiltrække fremtidige studerende, at så store virksomheder, som Google og WMware, har en stor interesse i Århus' dataloger. Og ifølge Kurt Jensen er der ingen hemmelige opskrifter på, at netop Århus markerer sig indenfor datalogi.

"Vores studerende er gode. Det er hovedgrunden til det. I det hele taget er de danske studerende gode," konstaterer Kurt Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere