Artikel top billede

Her underskriver eBay-direktør Jacob Fonnesbech Aqraou (tv) og Karsten Ree aftalen, som sikrer eBay ejerskabet af Karsten Rees annonceimperium. Foto: Jakob Boserup (Foto: Jakob Boserup / Jakob Boserup)

eBay-direktør: Verden skal lære af Den Blå Avis

eBay får med dagens køb 300 medarbejdere, der har en unik viden, som det amerikanske selskab kan bruge verden over, siger eBay-direktør Jacob Fonnesbech Aqraou til Computerworld.

Viden er en af de bonusser, som eBay får med ved dagens køb af Karsten Rees annonceimperium.

Forretningen omfatter Den Blå Avis, Bilbasen og softwaren Bilinfo. Men bag produkterne står godt 300 medarbejdere, som har en unik viden, lyder det fra eBay.

"I Bilinfo får vi et værktøj, som gør det nemt for forhandlerne at uploade deres ting til de her sites, og det er et værktøj, som vi tror, vi kan bruge mange andre steder i verden," siger Jacob Fonnesbech Acqrou, der er direktør i eBays globale rubrikannonce-forretning.

Med værktøjet Bilinfo kan bilforhandlerne lægge deres tilbud ud på Bilbasen.dk, som eBay også overtager med dagens køb. I forvejen har eBay motorforretninger i de fleste af de 22 lande, hvor eBay driver annonceforretning. Og Jacob Fonnesbech Acqrou antyder, at dele af det danske koncept skal vokse i andre lande.

"Det kunne man meget vel forestille sig," griner Jacob Fonnesbech Acqrou.

Hvilke lande ligger lige for?

"Vi har jo en motorforretning i næste alle de lande, vi er i. Så det er et spørgsmål om at prioritere, hvor det her passer bedst hen over tid. Og det er en proces, vi skal igennem med de lokale teams, men nu skal vi lige have et glas champagne," siger eBay-direktøren.

Udveksler erfaringer globalt

Jacob Fonnesbech Acqrou understreger, at der generelt i Karsten Rees nu tidligere forretning ligger en stor mængde ekspertviden, som eBay-medarbejdere verden over kan drage nytte af.

"Vi er globalt ret gode til at udveksle viden mellem vores virksomheder, og her vil Den Blå Avis indgå ligesom alle andre i porteføljen med hensyn til at udveksle viden og lære af andre virksomheder. Det er sådan,vi gør vores virksomheder mere værd," siger han.

Det er dog ikke kun online-forretningen, som eBay ser potentiale i. Avisen, der startede det hele, har også givet mange af medarbejderne hos Den Blå Avis en god forståelse for, hvordan annoncemarkedet på print fungerer.

"Vi får 300 medarbejdere, som har været her i utrolig mange år, og vi får muligheden for at lære af et team, som ved alt om at drive om printaviser, og det vil vi gerne lære mere til - specielt i lande som Kina og Indien, hvor det er et meget større marked," fortæller Jacob Fonnesbech Acqrou til Computerworld.

Internationale karrieremuligheder

Udviklerne hos Den Blå Avis, Bilbasen og Bilinfo får nu også helt nye muligheder for at gøre karriere i udlandet, selvom de forbliver i samme organisation.

"Det betyder selvfølgelig også, at der er gode karrieremuligheder for medarbejderne, som skulle have lyst til det. Vi har virksomheder i mange lande, og vi har god tradition for at udveksle folk mellem landene," fortæller eBay-direktøren.

Omkring en million brugere besøger dba.dk hver måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere