Artikel top billede

Lad din e-shop nå ud til hele verden

Klumme: Når du har fået gang i din e-shop, hvorfor så ikke overveje at udvide med salg til resten af verden også?

Når man nu har en velfungerende og gennemtestet butik på det danske marked, hvorfor så ikke prøve at indtage udlandet?

Du har jo lavet butikken, du har styr på logistikken, du har varerne og vel egentlig alt andet end en butik på et fremmed sprog, og det er jo ikke verdens største opgave?

Prisen for at gå fra at have et fuldt, færdigt shopsystem i Danmark til også at sælge for eksempel i Norge, USA eller hvad ved jeg behøver ikke at være særlig høj. Det er selvfølgelig noget, der skal undersøges først, og en del skal ændres. Men i mange tilfælde er det ret små ressourcer, der skal bruges på også at kunne handle med andre lande.

Når man tænker på, at vi kun er 5,5 millioner mennesker i Danmark, så er det også fjollet at ignorere for eksempel Tyskland, som ligger lige ved siden af med over 80 millioner købestærke indbyggere, og som ikke har det fjerneste imod at handle med danskere.

Fra Holland til Mexico

Et af Spamfighters meget stærke markeder er Holland.

Vi har aldrig planlangt, at det skulle være sådan, men i dag har vi tre hollandske supportere siddende på et kontor i Københavns nordvestkvarter, hvor Spamfighter bor.

De hjælper hollandske brugere med at anvende Spamfighter bedre, og over 25 procent af vores omsætning kommer nu fra Holland.

Det er en fornøjelse at se på en varm dansk sommerdag, hvor praktisk talt ingen danskere køber vores produkter, at vores samlede omsætningen kører på normalt niveau på grund af blandt andet Holland og de 200 andre lande, hvor folk jævnligt køber vores produkter.

Da vi grundlagde Spamfighter, kom halvdelen af vores brugere fra Danmark.

I dag er det under to procent. Et af de markeder, der begynder at røre på sig, er Mexico.

Tips til salg i udlandet

Der er ikke mange, der tænker på, at 21 millioner mexicanere har en levestandard, der er på højde med eller højere end den danske. De surfer på nettet, køber iPods og køber Spamfighter-spamfiltre.

Ud af de 12.000 virksomheder, der bruger vores serverprodukter, er det under 10 procent, der kommer fra Danmark. Så for at gøre en lang historie kort: Udlandet er uendeligt stort og uendeligt spændende at sælge til.

Tips til salg i udlandet

Derfor kommer jeg de næste måneder med gode råd til, hvordan man kan gebærde sig på de udenlandske markeder.

Det er der egentlig ikke meget hokus pokus i, men hvis man ikke forbereder sig fornuftigt, får man ikke det ud af det, som man kunne, hvis man brugte et par små tricks.
For eksempel er der ikke mange, der tænker på, at der er tæt på 200 lokale debitkort i verden, altså betalingskort ligesom vores hjemlige Dankort.

Prøver man at sælge til Tyskland uden at modtage EC Card, så vinker man farvel til ikke under 50 procent af sin omsætning.

Det samme er tilfældet i Holland. Da vi begyndte at modtage iDeal Card og Direct Debit, steg vores omsætning med mere end 50 procent. Dertil er der mange andre faktorer, men dem kommer jeg til de næste måneder, så følg med, hvis du vil sælge mere!

Martin Thorborg er medstifter af Spamfighter, administrerende direktør og stifter af Amino.dk samt forfatter til bogen E-pusher.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere