Artikel top billede

Michael Dell opfordrer nu de ansatte til at holde fri uden løn. Det skal hjælpe Dell igennem de økonomisk hårde tider.

Dell til medarbejderne: Please, hold fri

Finanskrisen kan nu for alvor mærkes hos den amerikanske pc-gigant Dell, som blandt andet beder de ansatte tage fri - uden løn.

En af verdens største computerproducenter, Dell, er for alvor mærket af finanskrisen. For få måneder siden annoncerede Dell, at firmaet forventede en afmatning i efterspørgslen som følge af den sløje økonomi.

Derfor var planen at sænke udgifterne med omkring 18 milliarder kroner.

For at nå det mål, må der nu tages nye midler i brug, skriver Wall Street Journal.

De nye tiltag indebærer blandt andet, at Dell stopper for alle nyansættelser, ligesom firmaet tilbyder at købe ansatte fri af deres kontrakter.

Derudover beder Dell også ansatte om at tage fri i op til en uge uden løn, oplyser Dell-talsmand David Frink.

Dells egne medarbejdere fik beskeden i en mail sendt af firmaets øverste chef, Michael Dell.

Han forklarer, at de nye tiltag skal gøre Dell i stand til nå endnu længere end det oprindelige 18 milliarders sparemål, ligesom det skal forbedre firmaets konkurrenceevne på lang sigt.

Ikke flere rejser, tak

Udover ændringerne i forhold til Dells medarbejderstab har virksomheden også omprioriteret visse projekter og udgifter og reduceret rejsebudgetterne på tværs af virksomheden, fortæller David Frink. Virksomheden vil i følge Frink også reducere udgifterne til eksterne tjenester til ikke-kritiske projekter.

Sparetiltagene fra Dell kommer efter en nedgang i fortjenester men dog en omsætningsforøgelse i Dells andet regnskabskvartal. Finanskrisen i USA og Vesteuropa skader Dells fortjenester, udtalte virksomheden, efter tallene fra andet regnskabskvartal blev offentliggjort.

Dell er netop ved at være igennem en fyring af 8.800 medarbejder, som blev offentliggjort i maj 2007. De aktuelle spareplaner inkluderer ingen yderligere fyringer, forsikrer Frink.

Nye produkter skal hjælpe Dell

På produktsiden er Dell fuldt klar over, at økonomien også presser firmaets kunder.
I sidste uge rullede Dell derfor et nyt koncept ud, der var rettet specielt til at reducere virksomhedernes omkostninger.

Dengang sagde Dells EMEA-chef til Computerworld, at de nye produkter, der blandt andet bestod af de såkaldte tynde klienter, var tæt knyttet til de nuværende finanskrise.

"Når vi har et finansielt klima som i dag, er der mange kunder, der i stigende grad spørger, hvordan de kan reducere omkostningerne. Det her er en af mulighederne," forklarede Samuel Larsson til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere