Artikel top billede

Sådan kommer en webside til at se ud i Microsofts kommende Internet Explorer Mobile 6.

Microsoft kæmper for nyt liv til IE Mobile

Trods Microsofts førerposition på pc-browsermarkedet har selskabet ikke den samme status inden for browsere til mobiltelefoner, smartphones og PDA'er. Det skal Internet Explorer Mobile 6 ændre.

Microsoft satser på at gøre sin Internet Explorer-browser lige så dominerende på de mobile enheder som på pc-markedet, hvor selskabet står for godt 72 procent.

På markedet for mobilbrowsere møder Microsoft dog stærk konkurrence fra Operas Mini og Apples Safari, ligesom telefonproducenter som Nokia og RIM (Blackberry) leverer telefonerne med indbyggede browsere.

Specielt Apples Safari-browser til iPhone er meget rost, og senest har også Mozilla meldt sin ankomst med sin Fennec-browser, hvor udviklingen i øvrigt bliver styret her fra Danmark.

Derfor er Microsoft nu på trapperne med Internet Explorer Mobile 6, der skal gøre Windows Mobile-platformen mere populær.

"Snart tilgængelig på nye Windows Mobile-enheder vil denne browser tilbyde en browseroplevelse af høj kvalitet, der i højere grad ligner en desktop browser-oplevelse," skriver Microsoft på sin Windows Mobile-blog

Selskabet har netop frigivet en emulator til udviklere, hvor man kan afprøve Internet Explorer Mobile 6.

Skeptiske udviklere

Ifølge Microsoft-bloggen skulle de største nyskabelser i de kommende mobil-browser være, at den er bedre til at forme websiderne, så de passer på en mobil-skærm.

Desuden kommer IE Mobile 6 med understøttelse af flash-indhold, samt forbedrede muligheder for at zoome ind på områder på websiderne.

Udviklerne er dog ikke så begejstrede for navnet på den nye browser. En person ved navn 'Chess' kommenterer på bloggen:

"Det faktum at I vil bruge navnet IE6 og ikke indse, at IE6 (desktop-versionen, red.) er en af de mest hadede browsere blandt udviklere, viser hvor meget I mangler føling med virkeligheden.

En Microsoft-mand ved navn 'Knush' svarer dog efterfølgende, at man ikke skal tage navnet så bogstaveligt.

"For eksempel så er der komponenter fra andre versioner af Internet Explorer fra desktoppen, selvom denne version bliver kaldt Internet Explorer Mobile 6. Et eksempel er understørrelsen af Jscript v5.7, som vi har hentet fra Internet Explorer 8 til desktoppen."

Microsoft fortæller samtidig, at IE Mobile 6 forventes at blive frigivet i slutningen af 2008 eller starten af 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere