Artikel top billede

59-årige John Thompson har efter 10 år som administrerende direktør valgt at træde tilbage.

Symantecs topchef forlader skuden

John Thompson stopper efter 10 år som administrerende direktør i softwarefirmaet Symantec.

I et helt årti har den nu 59-årige John Thompson ledet Symantec.

I den tid har han ændret Symantec fra primært at være leverandør af forbrugerprodukter som Norton til nu også at være en af de førende leverandører af sikkerhedsløsninger til erhvervslivet.

Derfor er der heller ikke tale om nogen chok-afsked for John Thompson.

Firmaet har igennem de sidste 10 måneder været i gang med at finde en afløser, og han selv påpeger, at tiden er kommet til at sige farvel.

"Jeg har altid ment, at 10 år var længe nok at sidde på posten," siger han.

Ny på posten bliver 43-årige Enrique Salem, der har været i virksomheden siden 2004, da Symantec købte hans antispam-virksomhed Brightmail. Siden da er Enrique Salem blevet forberedt til en dag at skulle overtage topposten.

Hårde, men rigtige valg

Blandt John Thompsons mest markante beslutninger som administrerende direktør var 2005-opkøbet af Veritas, der leverer software til den tunge del af erhvervslivet.

Det kostede Symantec ikke alene 60 milliarder kroner, men også tæsk til aktiekursen, der aldrig senere har genvundet sin styrke fra før opkøbet.

Alligevel mener analytiker Andrew Jaquith fra Forrester Research, der dog tidligere har arbejdet for Symantec, at topchef Thompson gjorde det rigtige.

"Han har truffet en masse enormt svære valg. Opkøbet af Veritas var et fantastisk svært valg, men det var det rigtige," siger han.

Topchef hos Obama

John Thompson er en kendt støtte af Barack Obama, og der hviskes nu i krogene om, at han måske netop kan være på vej til at få en rolle i den kommende Obama-regering.

Selv siger han dog, at han ikke er blevet ringet op af Barack Obamas stab, men helt afvise muligheden, hvis den opstod, vil han ikke.

"Hvis jeg fik et opkald fra den tiltrædende præsident, ville jeg ikke alene være godt dum, men også upatriotisk, hvis jeg ikke besvarede det, og overvejede hvad end han gerne ville tale med mig om," siger John Thompson i den forbindelse.

John Thompson er ikke den eneste it-boss, der har markeret sin støtte til Barack Obama, og det har skæppet godt i pengekassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere