Artikel top billede

Microsoft dropper sikkerhedspakke

Lyset slukkes for Microsofts sikkerhedspakke, der bærer navnet OneCare. Nu skal kræfterne bruges på et nyt, gratis antivirus-program.

Microsoft har kastet håndklædet i ringen og lægger sikkerhedspakken OneCare på hylden.

I stedet vil softwarekæmpen bruge kræfterne på at udvikle et antivirusprogram, der skal distribueres gratis.

Det går under kodenavnet Morro, som er taget efter den spanske fæstning El Morro i Puerto Rico.

Hvor OneCare var en bred vifte af sikkerheds-programmer, vil El Morro kun bekæmpe virus og spyware.

"Det er en nedbarbering af OneCare," siger Peter Kruse, sikkerhedsekspert i CSIS.

"Microsoft har forsøgt at komme ind på et marked, hvor der er rigtig mange gode producenter, og det har været svært for dem at slå igennem. Tiltaget ligner et forsøg på at bruge ressourcerne mere effektivt," siger han.

Han betegner lukningen af OneCare som en strategisk beslutning.

"El Morro bliver næppe et stand alone-produkt, men et supplerende produkt til andre producenters produkter, og derfor er det naturligt, at Microsoft dropper betalingen," siger Peter Kruse.

Flere fejlforsøg

Helt tilbage i 1994 forsøgte Microsoft at slå igennem på det lukrative marked for antivirus-programmer ved at opkøbe Central Point Software, der stod bag programmet Central Point Anti Virus.

Det skiftede navn til Microsoft Anti-virus, og blev distribueret sammen med MS-Dos 6.0.

Til forskel fra konkurrenterne havde Microsoft Anti-virus ingen opdateringsfunktion, og med hundredvis af nye virusvarianter hver måned, blev produktet hurtigt uanvendeligt.

I 2004 forsøgte Microsoft sig igen med et opkøb. Denne gang var det Gecad Software og produktet RAV Antivirus, der blev indlemmet i selskabet.

Kodestumperne skiftede igen navn og blev bearbejdet til Windows Live OneCare.

Programpakken er dumpet i en række test, hvor det er kommet nederst på listen over gode produkter. Det er specielt det skyhøje ressourceforbrug, der er blevet kritiseret.

Selvom Microsoft nu sætter punktum for Windows Live OneCare, og lægger energien i udviklingen af El Morro, skrotter virksomheden dog ikke helt projektet. Motoren i Morro bliver bygget på Windows Live OneCare.

Hvis Microsofts tidsplan holder, kommer programmet i slutningen af 2009 i form af en gratis download til brugere af platformen Windows XP, Vista og Windows 7.

Salget af OneCare stopper i juni næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere