Artikel top billede

Sun tilføjer nyt analyseværktøj til MySQL Enterprise

For en merpris kan MySQL-brugere fremover udføre effektive analyser i realtid af 'alle forespørgsler på tværs af alle servere'. Ikke et banebrydende værktøj, mener analytiker.

Computerworld News Service: Sun har opgraderet MySQL Enterprise, som er virksomhedens abonnementsbaserede tjeneste til open source-databasen MySQL, og tilføjer et forespørgsels-analyseværktøj til at administrere og rette problematisk kode og ydelsesproblemer.

Værktøjet lader, ifølge Sun, brugere udføre analyse i realtid af 'alle forespørgsler på tværs af alle servere' samt søge og sortere i forhold til ting som indhold, dato/tid og forespørgselstype.

MySQL-brugere kan allerede undersøge dårlig ydelse af forespørgsler gennem databasens log over 'langsomme forespørgsler'. Dette nye værktøj gør proceduren meget mere effektiv, fortæller ledende produktchef for MySQL Enterprise, Rob Young.

En analytiker kommenterer, at værktøjet er en velkommen tilføjelse til tjenesten, men at det ikke er noget banebrydende.

"MySQL Query Analyzer er kun en ud af mange måder hvorpå MySQL forsøger at indhente mere modne DBMS-produkter (systemer til administration af databaser, red.)," skriver stifter af Monash Research, Curt Monash, i en e-mail.

"Det skal nok blive en hjælp for mindre virksomheder, som udfører deres dataanalyse på MySQL."

Checker serverens helbred

Værktøjet er blevet integreret i MySQL Enterprise Monitor, som hjælper databaseadministratorer med at overvåge deres serveres helbred.

Abonnenter til MySQL Enterprise-tjenesten får månedlige softwareopdateringer, servicepacks hvert kvartal samt 'kritiske nødsopdateringer' udover døgnsupport.

Den opgraderede tjeneste vil blive tilgængelig inden for en måned. Priserne går fra cirka 3.500 kroner til 29.500 kroner pr. server om året eller som en 'ubegrænset aftale' med priser, der starter på cirka 235.500 kroner om året. Sun tilbyder også 30 dages gratis prøveabonnement.

Sun, som for godt en uge siden meddelte, at virksomheden fyrer op til 6.000 medarbejdere, tjener i stigende grad sine penge på software såsom MySQL, mens Suns highend-serverforretning fortsat kæmper med problemer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere