Artikel top billede

Virus-eksplosion kan ramme os på mandag

Mandag i næste uge er ifølge statistikken den dag, hvor antallet af sikkerhedstrusler eksploderer. Jul og thanksgiving bærer ansvaret.

"Jeg hader mandage," er tegneseriekatten Garfields motto, og det kan der være god grund til.

Mandag 24. november bliver nemlig d-dag i virussammenhæng med en sand eksplosion i antallet af malware-programmer. Det fortæller sikkerhedsfirmaet PC Tools.

Virksomheden har analyseret sikkerhedsproblemer på 500.000 maskiner fra 2007. Konklusionen er, at kulminationen af nye orme og vira falder på netop denne dato.

Forudsigelsen om rekord mange sikkerhedsproblemer skyldes to højtider.

Det er julens skyld

Thanksgiving, hvor amerikanerne udtrykker taknemmelighed overfor Gud, fejres i store dele af Nordamerika. I USA er det den fjerde torsdag i november, hvilket er torsdag 27. november i år.

Optakten til højtideligheden vil være forsynet med bunker af digital junk i indboksen, lyder det fra PC Tools

Den ellers så fredelige jul kan heller ikke fralægge sig ansvaret for at trække sikkerhedsproblemerne op på et rekordhøjt niveau.

Antallet af handler via nettet bliver større og større, hvilket ikke er gået de it-kriminelles næse forbi, og de fejrer Jesu fødsel med en stor indsamling af tvivlsom karakter.

Den travle e-julehandel misbruges nemlig af lyssky personager til at opsnuse bankinformationer fra de mange transaktioner.

Så selv om mandag den 24. november udråbes til at blive årets værste dag, advarer PC Tools om, at antallet af trusler vil være højt helt frem til julen er ovre, og folk lægger de rødglødende kreditkort til afkøling på hylden for en kort stund.

Da mange bruger computeren på arbejdspladsen til at indkøbe familiens julegaver, opfordrer organisationen ISACA, der er en forening for it-sikkerhedsfolk og - revisorer, til at firmaerne også holder et vågent øje med sikkerheden.

Helt ind i Det Hvide Hus

Højtids- og kendis-spam er ikke et ukendt problem, hvilket det netop overståede præsidentvalg i Amerika er et skoleeksempel på.

Om det blev Obama eller McCain, har ikke været vigtigt. Det har kun handlet om, at de online-kriminelle kunne få den digitale snabel ned i netbankens kontantbeholdning og suge godt igennem.

Obama har benyttet internettet til indsamling af penge til sin kampagne, og derfor har han været hårdt ramt af online-angreb.

Der har blandt andet floreret e-mails med en takketale, hvor indholdet i virkeligheden var en trojaner og en fil med navnet BarackObama.exe, har installeret et rootkid, der åbner den inficerede maskine for hele verdens hackere.

Og sikkerheden er blevet skærpet i Det Hvide Hus.

Obamas trofaste følgesvend BlackBerry-telefonen bliver nemlig taget fra ham den 20. januar, når der er tronskifte i de 50 føderale distrikter, der udgør den demokratiske forbundsrepublik, der går under navnet USA.

Grunden til at hans yndlings-gadget må lægges på hylden er den potentielle sikkerhedsrisiko. Det skriver The New York Times.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere