Artikel top billede

Sander dumper dotDK - bliver ikke .dk-administrator

Videnskabsminister Helge Sander (V) har netop orienteret it-ordførerne om, at de støtteerklæringer dotDK havde samlet sammen, ikke er tilstrækkelige.

Videnskabsminister Helge Sander har netop orienteret it-ordførerne om, at dotDK er dømt ude.

"IT- og Telestyrelsens har vurderet, at dotDK ikke opfylder udbudsmaterialets krav om bred repræsentation, og derfor kan dotDK ikke få udstedt administratortilladelsen," står der i et notat fra styrelsen, som Computerworld er kommet i besiddelse af.

Der har længe været debat om sagen, hvor 19 it-organisationer støttede dotDK.

De organisationer, som IT og Telestyrelsen tilsammen ikke anser som repræsentative er:

1. Foreningen af Danske Interaktive Medier - FDIM.

2. Foreningen af Kommunale IT-chefer - KITA.

3. DK Registrar.

4. One.com.

5. JH.net.

6. ID-Com.

7. Security6.net.

8. NameISP.com.

9. Gigahost.

10. Foreningen af Danske Domæneregistranter.

11. DTO (reklamebureau) .

12. Danske Handicaporganisationer.

13. Crossroads Copenhagen.

14. Fullrate.

15. Væksthus Hovedstadsregionen.

16. Dansk Rejsebureau Forening.

17. Accura Advokataktieselskab.

18. Text 100 Denmark.

19. Ascio.

Undervejs i processen har fagforeningen HK og virksomheden Danish Biometrics trukket sin opbakning til dotDK tilbage.

Hård tone

Tonen har været benhård under udbuddet mellem dotDK og konkurrenten DIFO, der i dag administrere de danske internetdomæner.

Talsmand og professor Kim Viborg Andersen fra CBS kaldte kritikken fra formanden for DIFO "desperation før lukketid".

Formanden, professor Mads Bryde Andersen måtte til gengæld forsvare, at han faktisk samtidig med at følge udbuddet kunne passe sit arbejde som professor.

Også lønningerne til personerne i de to organisationer har været heftigt debatteret i sagen, der har fået hele den danske it-verdens bevågenhed.

DIFO ligner vinder

Med dotDK dømt ude står sejren i stedet til DIFO.

"Det betyder, at IT- og Telestyrelsen skal udstede tilladelsen til nummer to i rangfølgen (DIFO) under forudsætning af, at DIFO opfylder udbudsmaterialets
betingelser for udstedelse af tilladelsen." står der i meddelsen.

Styrelsen vil i dag meddele, at DIFO nu betragtes som den bedst egnede tilbudsgiver.

Se hele brevet fra Helge Sander til it-ordføreren

Kære it-ordførere

I forlængelse af min e-mail af 27. august 2008 vedrørende udbud af administrationen af internetdomænet .dk vil jeg orientere jer om, at IT- og Telestyrelsen tirsdag den 25. november 2008 har truffet afgørelse om, hvorvidt dotDK (den vindende tilbudsgiver) opfylder betingelserne for at få udstedt administratortilladelsen.

Efter gennemgang af støtteerklæringerne har IT- og Telestyrelsen vurderet, at dotDK ikke opfylder kravet om bred repræsentation, og styrelsen kan derfor ikke udstede administratortilladelsen til dotDK.

Baggrunden er, at dotDK skulle dokumentere, at foreningen har støtte fra en bred repræsentation af minimum fire vigtige organisationer i det danske internetsamfund.

Det danske internetsamfund er i henhold til lovgrundlaget opdelt i tre kategorier - private brugere, professionelle brugere og internetbranchen (leverandører).

dotDK opfylder kravet om bred repræsentation i forhold til de professionelle brugere. Men IT- og Telestyrelsen vurderer, at dotDK ikke opfylder kravet om bred repræsentation, hvad angår de private brugere. Støtteerklæringerne opfylder således ikke de formelle krav i udbudsmaterialet.

IT- og Telestyrelsen vurderer endvidere, at dotDK heller ikke opfylder kravet om bred repræsentation i relation til internetbranchen. De organisationer, der har afgivet støtte fra denne del af det danske internetsamfund repræsenterer registratorer, og registratorer er alene et ud af en række segmenter inden for internetbranchen.

De støttende organisationer udgør derfor hverken hver for sig eller tilsammen betydelige og dermed vigtige leverandører eller øvrige internetudbydere i det danske internetsamfund.

Samlet set har dotDK derfor ikke tilstrækkelig repræsentation fra internetbranchen i forhold til udbudsmaterialets krav set i sammenhæng med domæneloven. dotDK kan således ikke få udstedt administratortilladelsen.

Med venlig hilsen

Helge Sander




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere