Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck freelance)

Vi er vilde med det mobile internet - og det fortsætter

Antallet af danskere med mobilt bredbånd er næsten fordoblet på et halvt år.

Friheden ved at slippe for ledninger og en fast plads foran computeren er for alvor begyndt at tiltale danskerne, når vi skal på internettet.

For næsten en tiendedel af danskerne - eller helt præcis 561.869 mobilabonnenter - benytter datatrafik på farten modsat sidste halvår af 2007, hvor tallet lå på omkring 333.000.

Ud af den godt halve million mobile internet-danskere benytter 163.000 USB-modem eller datakort, når skal på nettet.

Det viser IT- og Telestyrelsens halvårsstatistik for første halvår af 2008, som styrelsen netop har publiceret i dag.

Mobil datatrafik næsten tredoblet

Tallene for hvor meget mobil-danskerne benytter internettet er også steget kraftigt i forhold til andet halvår af 2007.

I de første seks måneder af 2008 blev der overført 1,4 milliarder megabyte via mobilt bredbånd. Det tal var i de sidste seks måneder i 2007 nede på 0,6 milliarder megabyte.

"Statistikken viser, at mobilt bredbånd nu for alvor er ved at slå igennem. Det er derfor vigtigt, at vi er sikret lave priser, når vi anvender mobilt bredbånd, også når vi er i udlandet," lyder det fra styrelsens direktør, Jørgen Abild Andersen, i en pressemeddelelse.

Danmark haler ind på bredbånd

Telebranchen kan samtidigt glæde sig over, at antallet af bredbåndsabonnenter er på vej opad trods stigende konkurrence fra egne og dyrere 3G-produkter.

I sommeren 2008 var der således for første gang nogensinde over to millioner faste bredbåndsabonnementer, selv om væksten på det faste bredbånd er aftaget kraftigt i forhold til de foregående år.

Samtidigt understreger Jørgen Abild Andersen, at Danmark nu er ved at hente de største lande på bredbåndshastighederne, hvor Danmark ellers har haltet efter den absolutte superliga.

Fire megabit download er nu den mest udbredte downloading-hastighed herhjemme, og der er således stadig et langt stykke vej op til de japanske fiberforbindelser, der ofte overstiger 100 megabit per sekund.

Styrelsen garanterer tallenes rigtighed

Styrelsens bedyrer, at tallene for første halvår 2008 korrekte, efter den talte forkert flere steder i statistikken for andet halvår 2007.

Videnskabsminister Helge Sander (V) var siden ude og beklage tal-miseren fra 2007.

"IT- og Telestyrelsen er stærkt optaget af, at sikre, dels at oplysningerne i telestatistikken er korrekte, dels at oplysningerne er relevante og brugbare," lyder det nu på styrelsens hjemmeside.

IT- og Telestyrelsen har taget konsekvensen af fejlene og har denne gang fjernet antallet af kabel-TV abonnenter, underopdelt opgørelsen over IPTV-abonnenter og opgørelsen over triple-play-abonnenter er ligeledes blevet underopdelt - i henholdsvis fastnetabonnementer og mobilabonnementer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere