Artikel top billede

Baggers hemmelige hotelværelse lejet frem til april

Den forsvundne Stein Bagger lejede et hemmeligt kontor på et konferencehotel for blot 14 dage siden på en langtidskontrakt.

Det var med alvorlig mine, at bestyrelsesformand i nu konkursramte IT Factory, Asger Jensby, kunne fortælle, at selskabets direktør Stein Bagger havde haft et ukendt, hemmeligt kontor, hvorfra millionbedrageriet blev koordineret.

I kontorværelset på konferencecentret Schæffergården i Gentofte blev der nemlig fundet dokumenter og planer, der viste, hvordan den sindrige bedrageriplan var strikket sammen.

Stein Bagger havde booket kontorlokalet så sent som den 11. november i år, fortæller direktør på Schæffergården, Rune Korsgaard.

"Han har haft det 14 dage. Vi indgik aftalen 11. november, hvor bekræftelsen er afsendt," siger han.

"Der er lejet et langtidsværelse frem til den 8. april 2009, hvor de havde brug for et ekstra kontor. Han har haft det fra den 13. november til den 19. december, for vi lukker mellem jul og nytår," siger han.

Derefter var det altså meningen, at lejemålet skulle løbe ind til 8. april næste år.

Overrasket hoteldirektør

Og direktøren på Schæffergården er chokeret over lige pludselig at være hvirvlet ind i hvad der måske er en af de største danske erhvervsskandaler siden Nordisk Fjer.

"Det kommer bag på mig. Vi var ikke klar over, hvem vi lejede til. Vi sætter ikke spørgsmålstegn ved, hvad der laves på de kontorer. På ingen måde," siger Rune Korsgaard.

Stein lejede ikke selv

Og alarmklokkerne havde da umiddelbart heller ingen grund til at ringe. Det var nemlig ikke Stein Bagger, der stod for at booke kontorværelset.

"Det er ikke Stein Bagger, der har lejet det selv. Det er en derovre fra (It Factory, red.). Stein Bagger skulle bruge det, men vi anede ikke, at det var til den slags," siger direktør Rune Korsgaard.

Og Stein Bagger har tilsyneladende også gået stille med dørene på konferencehotellets gange i Gentofte.

"Jeg har aldrig set ham herovre," siger direktør Rune Korsgaard.

Direktør: It Factory var gode kunder
Han har aldrig tidligere haft problemer med IT Factory, der var gode kunder på konferencehotellet, siger han.

"Det er vores nabo. Vi har haft en masse samarbejde med dem, og der har aldrig været noget," siger han.

"Vi har fået vores penge. Det er jo en flot bygning og alt det dér," siger Rune Korsgaard.

"Jeg mister ikke ret mange penge på det, det er kun nogle få håndører"

Læs alle Computerworlds artikler om IT Factorys storhed og fald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere