Artikel top billede

Foto: Torben Klint.

IT Factorys storhed og fald - få hele historien her

Computerworld har i den seneste måned gennemgået IT Factorys komplicerede forhold dokument for dokument. Nu er IT Factory færdig. Få overblikket over sagen her.

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.

IT Factory med direktør Stein Bagger i spidsen og superinvestoren Asger Jensby i ejerkredsen strøg en kort overgang til berømmelsens tinder med voldsomme vækstrater, flotte regnskaber og en masse applaus fra dansk erhvervsliv.

Kort tid efter Computerworlds kåring af IT Factory som Danmarks bedste it-virksomhed begyndte skeletterne imidlertid at rasle inde i skabet.

Det vakte en mistanke, der hurtigt voksede, om at der var noget galt med det på papiret så succesrige selskab. Og Computerworlds mistanke viste sig at være rigtig.

Selskabets egen bestyrelse med Asger Jensby i spidsen har erklæret IT Factory konkurs, og direktør Stein Bagger forlod uden varsel sin hustru under et ophold i Dubai. Ingen har set ham siden.

Her får du overblikket over Computerworlds dækning af IT Factory-skandalen. Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide.

Konkursen og reaktionerne


IT Factory konkurs - direktør forsvundet i Dubai
IT Factory begæret konkurs. Direktør Stein Bagger er forsvundet og er blevet anmeldt til politiet for systematisk bedrageri.


Stein Bagger: Den kontroversielle fabriksdirektør
Portræt: Direktør Stein Bagger har forvandlet IT Factorys regnskabstal fra røde til gyldne. Undervejs er flere blevet trådt over tæerne.


IT Factory har tidligere været tæt på døden
En revisor-fejl var nær skyld i, at IT Factory måtte tvangsopløses.


Psykolog: IT Factory-direktør kan være psykopat
Smilende udadtil selv om han bærer på en tung økonomisk byrde indadtil, klinger af psykopatiske træk hos den forsvundne IT Factory-direktør Stein Bagger. Læs her, hvordan han forsvandt.


Efterlyste Stein Bagger tæt på svenske bedragere
Den efterlyste it-direktør Stein Bagger havde via IT Factory et tæt samarbejde med to svenske forretningspartnere, der kørte et stort svensk it-firma i sænk. Begge har domme i bagagen.


Baggers hemmelige hotelværelse lejet frem til april
Den forsvundne Stein Bagger lejede et hemmeligt kontor på et konferencehotel for blot 14 dage siden på en langtidskontrakt.


Bagmandspoliti vil have alt om Bagger frem
Bagmandspolitiet går nu i gang med at efterforske Stein Bagger. Alt skal frem i lyset.


IT Factorys stormombruste liv - se tidslinien
IT Factory står midt i sin anden konkurs. Læs Computerworlds tidslinje om det stormombruste selskab fra 1995 til 2008.


Dansk IT Factory-partner: Jeg vidste intet om snyd

Beskyldningerne mod IT Factory-direktør Stein Bagger om svindel kommer helt bag på en dansk partner, der ellers lod til at være glad for samarbejdet. Andre partnere er tavse.

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.
IT Factorys stormombruste liv - se tidslinjen over selskabet fra start til slut.

IT Factory kåres - men nettet strammer til

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.
IT Factorys stormombruste liv - se tidslinien over selskabet fra start til slut.


IT Factory: Bare vent til 2009
IT Factory præsenterer nyt corporate ID og en ny hjemmeside med kunde- og partner-referencer i ‘bundter' i første halvår 2009.


IT Factorys hemmeligheder
Computerworlds kåring af IT Factory som Danmarks bedste it-virksomhed har fået et langt efterspil med mange løse ender. Nu forsøger vi at binde dem sammen.


Mystik om danske IT Factory-partnere
Flere danske partnere forstår ikke, hvorfor de fremstår som partner-reference på IT Factorys hjemmeside. Firmaet følger blot sin faste procedure, men vil dog opdatere sin hjemmeside til januar.


Jensby: IT Factory-aftale er en pengemaskine
IT Factorys bestyrelsesformand og medejer, Asger Jensby, nedtoner betydningen af selskabets egne produkter. Asger Jensby bebuder en vækst i overskud før skat på 163 procent.


Partnere med plettede papirer
IT Factory har netop indgået en samarbejdsaftale med to svenskere, der har plettede papirer. Det betyder ingenting, lyder det fra IT Factorys direktør. Professor i brandpleje er dog uenig.


Her er Danmarks dygtigste it-virksomhed
Et truende kollaps var ved at sende selskabet i graven. Men i dag har direktør og ekspert i turnarounds, Stein Bagger, ført IT Factory til titlen som det bedste it-selskab i Top 100 2008. Se Top 100-listen.


IT Factorys stormombruste liv - se tidslinjen
IT Factory står midt i sin anden konkurs. Læs Computerworlds tidslinje om det stormombruste selskab fra 1995 til 2008.

Se alle Computerworlds artikler om IT Factorys kollaps.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere