Artikel top billede

IT Factory-skandalen - mystikken breder sig

Mystikken breder sig om Stein Bagger forsvindingsnummer.

Mystikken breder sig i IT Factory-skandalen.

Efter Computerworlds månedslange research i sagen sprang bomben mandag, da selskabets bestyrelse med Asger Jensby i spidsen erklærede IT Factory konkurs og samtidig meddelte, at direktør Stein Bagger er forsvundet og meldt til politiet for svindel for en halv milliard kroner.

Mandag hørte Computerworld rygter om et voldeligt overfald i Nordsjælland, der skulle have forbindelse til IT Factory-kollapset.

Her blev en forretningsforbindelse til Stein Bagger angiveligt overfaldet af to mænd. Politiet efterforsker nu sagen.

Den pågældende person bedyrer ifølge Ekstra Bladet, at han er medejer af selskabet Agios United, som også har Stein Bagger i ejerkredsen.

Det voldelige overfald kan have forbindelse til Ekstra Bladets oplysninger om, at den forsvundne Stein Bagger i flere år har plejet omgang med rockere fra Hells Angels og for få måneder siden blev set ombord på et privatfly sammen med to højtplacerede rockere.

Episoden har ført til, at bestyrelsesformand Asger Jensby nu har fået livvagt, oplyser pressemedarbejder Erik Ove til DR.

Hændelsen kan måske kædes sammen med, at Asger Jensby ifølge Business.dk var udsat for en 'mystisk oplevelse' torsdag nat, der straks fortalte ham, at der var noget galt i IT Factory.

Ifølge epn.dk kom beskeden i form af et telefonopkald fra Asger Jensbys advokat, der også er Stein Baggers hustrus advokat.

Jensby befandt sig på dette tidspunkt i Norge, men hastede allerede fredag morgen tilbage til Danmark for at lukke for al adgang til selskabet, dets papirer og konti, så Stein Bagger ikke kunne få adgang.

Asger Jensby vil ikke fortælle, hvad det præcist er, der får ham til at reagere, da der pågår politi-efterforskning.

Imidlertid er det kommet frem, at Stein Bagger var på nettet torsdag nat klokken 03:00. Offentligheden ved endnu ikke, hvad han foretog sig på nettet, eller hvorfra han koblede sig på.

Stein Bagger stemplede sit pas ud af Emiraterne torsdag klokken 13.

Spekulationerne går nu i retning af, at Stein Bagger har fået en besked, som har gjort, at han har besluttet sig for at komme af skinnerne i en fart. Papirerne i hans hemmelige kontor kunne han nemlig nemt være blevet brændt.

Den undrende og fortvivlede Bagger-familie frygter da også, at der kan være sket ham noget, selvom det vurderes, at hans leasing-svindel har stået på i flere år.

Stein Bagger er endnu ikke blevet sigtet af politiet, der fortsat er i gang med at efterforske den svindel, som indtil videre kun er blevet bragt til torvs af Asger Jensby og den øvrige bestyrelse.

Stein Bagger er for tiden efterlyst som forsvundet af Interpol.

Leasing-karussel

Leasing-fupnummeret er sket ved, at IT Factory har leaset ikke-eksisterende udstyr for store millionbeløb.

IT Factory har præsenteret vellignende fakturaer for udstyret for leasing-firmaerne, der dernæst har udbetalt salgsprisen, som IT Factory har indsat på udenlandske bankonti, der tilhører fiktive selskaber.

Som del af aftalen indvilger IT Factory i at betale månedlige leasing-beløb tilbage til leasing-firmaet - beløb, som kan finansieres ved at indgå nye leasing-kontrakter.

Sammenlagt vurderer Asger Jensby, at op mod 90 procent af IT Factorys omsætning har bygget på falske kontrakter.

Rettelse: I den første version af denne artikel fremgik det, at der i timerne efter, at Stein Baggers pas blev stemplet i Abu Dhabi lufthavn, kun afgik tre fly, nemlig til Paris, til Geneve og til Chennai i Indien, hvor IT Factory har en afdeling. Denne oplysning stammede fra Ekstra Bladet. Det viser sig imidlertid, at Ekstra Bladet har undersøgt afgangene fredag - og ikke torsdag, hvor Stein Bagger tilsyneladende var igennem lufthavnen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere