Artikel top billede

KMD er på vej mod en børsnotering

KMD skal udvikles og styrkes i de kommende tre til syv år og derefter børsnoteres og sælges til en ny investor.

På lidt længere sigt planlægger KMD's nye ejere at gøre den kommunale it-leverandør klar til en børsnotering og derpå sælge virksomheden til en ny investor.

"Vi er en ejer med et mellemlangt syn på ejerskabet med en markedshorisont på typisk tre til syv år. I den periode vil vi gerne være med til at udvikle vores virksomheder, så de ved en eventuel børsnotering kan være en attraktiv investering for den nye investor, der kommer ind på et tidspunkt," forklarer Peter Korsholm, partner i kapitalfonden EQT Partners, der netop har overtaget 85 procent af aktierne i KMD.

De sidste 15 procent har ATP via ATP Private Equity Partners II K/S og Via Venture Partners Fond I K/S sat sig på.

Løn, outsourcing og HR

Udover KMD's traditionelle discipliner, som er it-leverancer til især kommunerne, forventer EQT at styrke KMD inden for lønbehandling, outsourcing og personale-it til ikke mindst private kunder.

"KMD er en videnvirksomhed med en utrolig stærk position i markedet - godt nok et meget specialiseret marked, men ikke desto mindre tror jeg, at der er gode vækstmuligheder i virksomheden," siger Peter Korsholm,.

I en pressemeddelelse siger KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling om det nye ejerskab:

"Jeg har fået et meget positivt indtryk af EQT og ATP. De har vist stor indsigt i KMD's forretning, og har arbejdet aktivt og åbent med ledelsen om den fremtidige strategi, som ligger i naturlig forlængelse af selskabets nuværende strategi. Jeg er overbevist om, at det nye ejerskab vil være positivt for vores kunder og medarbejdere og KMD's fremtidige udvikling og vækst."

KMD's ejendomme til en værdi af mere end en milliard kroner får de nye ejere ikke med i handlen.

Sandsynligvis ingen fyringer

EQT har ifølge Peter Korsholm ingen planer om at skære ned på antallet af medarbejdere i KMD.

"Det ligger ikke i vores planer at fyre på nuværende tidspunkt. Vores hypotese er, at når vi styrker virksomheden, så bliver det snarere til gavn for antallet af medarbejdere," lyder det.

Holdningen blandt KMD's 3.000 medarbejdere er også tilfredshed med de nye ejere.

Også KMD's administrerende direktør Lars Monrad Gylling er fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden under EQT og ATP's ejerskab.

I alt har EQT Funds investeret i 70 virksomheder heraf otte i Danmark gennem de seneste 12 år. I perioden har EQT's danske investeringer øget omsætningen med 15 procent om året og antallet af medarbejdere med 14 procent.

Flere opkøb i Norden, der kan styrke KMD's position i markedet yderligere, er ifølge EQT en oplagt mulighed.

Fem bag finansieringen

Halvdelen af købesummen er lånte penge, der kommer fra fem store finansielle institutioner.

"Købesummen er på cirka to milliarder kroner. Af de to milliarder kommer en milliard kroner fra de nye aktionærer (EQT og ATP, red.) og en milliard fra de forskellige långivere," siger Peter Korsholm.

Långiverne er Danske Bank, Nordea, Nykredit, FIH og ATP selv.

Handlen ventes at blive lukket i begyndelsen af det nye år, når de endelige blåstemplinger fra relevante myndigheder er på plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere