Artikel top billede

IT Factory: I hvilken retning peger pilen?

Jensby blev forsøgt kuppet ud af IT Factory og fjernede masser af ringbind fra Stein Baggers hemmelige kontor, inden politiet kom. Få et overblik over skandalen.

Læs alle Computerworlds artikler om IT Factory-skandalen.

Udviklingen i IT Factory-skandalen peger i stigende grad mod et komplekst billede, der for tiden i meget høj grad bliver malet af investoren Asger Jensby og ikke mindst hans spindoktor, Erik Ove, der tidligere stod last og brast med Stein Bagger og arbejdede målrettet på at sælge den mest positive historie om den danske direktør.

Politiet har fortsat ikke sigtet Stein Bagger, men efterforsker sagen og har efterlyst ham via Interpol som 'forsvundet' - og altså ikke som forbryder.

De mange historier i pressen stammer ikke mindst fra spindoktor Erik Ove, som således har fortalt Ritzau, at Stein Baggers svindel er langt større end hidtil antaget - nemlig nu omkring en milliard kroner.

"Der var mange leasingaftaler, vi har ikke været igennem dem allesammen, det materiale ligger nu hos Bagmandspolitiet. Men vi kender ikke til, hvilke leasingaftaler, der er optaget rundt om i verden og hvilke aftaler, der ellers er indgået," siger han til Ritzau.

TV2 News kan samtidig fortælle, at Asger Jensby og Erik Ove sammen fjernede 22 ringbind fra Stein Baggers hemmelige kontor på Schäffergården, inden Bagmandspolitiet ankom til lokalet.

Det betød, at politiet kun fik adgang til tre ringbind. Resten indeholdte oplysninger af "privat karakter," mener Erik Ove, som ikke mener, at politiet vil være 'synderligt interesseret' i at se dem. Det er en fremgangsmåde, som Bagmandspolitiet kritiserer.

Ekstra Bladet borer mere i Asger Jensbys forbindelse til et voldeligt overfald i Nordsjælland i sidste uge, hvor en mand ved navn Allan Vestergaard blev slået ned med en hammer.

Allan Vestergaard kontaktede i sidste uge Asger Jensby og præsenterede sig som medejer af IT Factory og rådgiver for Stein Bagger, hvilket kom bag på Asger Jensby, som angiveligt aldrig havde hørt om manden.

Ville kuppe Jensby

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten gik det sent torsdag op for Asger Jensby, at Stein Bagger og Allan Vestergaard forberedte en manøvre, hvor Jensby allerede næste dag skulle kuppes ud af IT Factory og afgive sin formandspost til Allan Vestergaard.

Angiveligt troede Jensby først, at manden var sindsforvirret, men blev senere overbevist om, at kupforsøget var grundigt forberedt. Dernæst kontaktede han sin advokat, Michael Ziegler, der kontakter Stein Baggers hustru, Anette Uttenthaler, der også bruger ham som advokat. Hun fortæller, at Stein Bagger er forsvundet i Dubai.

Dernæst haster Asger Jensby til København, hvor han spærrer alle Stein Baggers konti.

Stein Bagger har efter sin forsvinden ifølge B.T. torsdag eftermiddag og torsdag aften hævet i alt 24.600 kroner på et kreditkort. Beløbet blev hævet i lufthavnen i Abu Dhabi - 120 kilometer fra Dubai.

Mens den ifølge Asger Jensby omfattende svindel tog til, hævede Stein Bagger og JMI Invest-ejerne - Asger Jensby, Finn Nørbyggard, Tom Matthiesen og Peter Sølbeck (der var på ferie i Dubai sammen med Stein Bagger) - ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten i alt 60 millioner kroner i udbytte fra IT Factory alene i år.

Disse store udbytte-udbetalinger kan blive meget svære at tilbageføre, vurderer professor dr. jur. Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen fra Københavns Universitet til avisen.

Konkursboets kurator, Boris Frederiksen, vil dog ikke udelukke, at han vil forsøge at få udbetalingerne rullet tilbage.

Til Morgenavisen Jyllands-Posten fortæller Asger Jensby, at hverken han eller den øvrige ledelse nogensinde har stillet spørgsmålstegn til IT Factorys økonomi og drift, selv om Stein Bagger trak 90 procent af omsætningen hjem alene og resten af selskabet har været orienteret mod fremtiden med udviklingsopgaver.

"Jeg har ikke fået nogen henvendelser af nogen art fra ledende medarbejdere på noget tidspunkt. Der har været medsammensvorne uden for virksomheden, men ikke internt," siger Asger Jensby til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Læs alle Computerworlds artikler om IT Factory-skandalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere