Artikel top billede

Microsoft udgiver Vista SP2 beta

Beta-versionen af Windows Vista SP2 kan nu downloades. Det er dog kun de professionelle, der bør hente denne version.

Computerworld News Service: Microsoft frigav tirsdag beta-versionen af Windows Vista Service Pack 2 (SP2) til abonnenter på virksomhedens udviklertjenester og planlægger at frigive den til offentligheden torsdag.

I et par blogindlæg meddelte Microsoft, at denne beta nu er tilgængelig, og at den ikke kun vil opdatere Vista men også Windows Server 2008. Dette er første gang, at Microsoft har samlet en opdatering, der gælder til både klient- og serverversionen af et styresystem.

Abonnenter på TechNet og Microsoft Developer Network (MSDN) kan downloade beta-versionen af Vista SP2 og Windows Server 2008 SP2, skriver Mike Nash, vice president for Windows product management, i et indlæg på Windows Vista-bloggen.

Andre må vente et par dage, fortsætter Nash.

"Fra torsdag 4. december bliver Windows Vista og Windows Server 2008 Service Pack 2 Beta tilgængelig for alle gennem et Customer Preview Program (CPP)," skriver han.

Ifølge en side på TechNet vil Vista og Server 2008 SP2-betaerne blive tilgængelige torsdag for offentligheden som download på Windows Update, Microsofts standardtjeneste til opdateringer. Links til download af stand-alone installeringspakker og disk-images vil også blive tilføjet torsdag på både TechNet og MSDN.

Fraråder beta-version for private

Ligesom virksomheden også plejer at gøre, fraråder Microsoft de fleste brugere fra at prøve betaen.

"CPP-programmet er til it-entusiaster, udviklere og it-professionelle, som ønsker at teste Service Pack 2 i deres miljøer og med deres applikationer før udgivelsen af den endelige version," fortæller Nash.

"Til de fleste kunder er vores bedste råd at vente indtil den endelige udgivelse med at installere denne service pack."

Microsoft har ikke fastsat en udgivelsesdato for den endelige version af Vista SP2 og Server 2008 SP2 men meddeler blot, at virksomheden håber at frigive opdateringen engang i første halvår af 2009.

Et website, der tidligere i år korrekt har forudsagt datoen for adskillige Vista og Windows XP-opdateringer, hævdede dog i sidste uge, at Microsoft vil udgive en såkaldt release candidate i februar og vil afslutte arbejdet med denne opdatering i april 2009.

Et begrænset antal beta-testere har haft en tidlig udgave af Vista SP2 siden sidst i oktober, som Microsoft udgav til sit Technology Adoption Program, som er en mangeårig gruppe af partnere og kunder.

Brugere som ønsker at prøve beta-versionen af Vista SP2 må have SP1 installeret. Downloader man betaen fra Windows Update, må man også først installere en komponent, der skal forbedre chancerne for en problemfri opdatering.

Microsoft vurderer størrelsen på den udgave af Vista SP 2 Beta, som downloades fra Windows Update til at blive på 41 megabyte for 32-bit versionen og omkring 60 megabyte for 64-bit versionen. Windows Server 2008 SP2 Beta kommer til at ligge på mellem 47 og 90 megabyte.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere