Artikel top billede

"De har fået den butik alt, alt for billigt," siger Poul Nyup om salget af KMD. (Foto: Torben Klint)

Nyrup raser over salg af KMD til kapitalfonde

Den tidligere statminister Poul Nyrup Rasmussen tror ikke på forsikringer fra kapitalfonden, der køber KMD. Kritisabelt og bekymrende salg, lyder dommen fra EU-parlamentarikeren.

Alle de involverede er tilfredse med salget af KMD. Den tilfredshed bliver dog ikke delt med en af de fremmeste modstandere af kapitalfonde.

Poul Nyrup Rasmussen (S), tidligere statsminister og nuværende formand for de europæiske socialdemokrater, er meget bekymret over salget, som han kalder både kritisabelt og for uigennemskueligt.

"For det første er det det værst tænkelige tidspunkt. De har fået den butik alt, alt for billigt. Det er den mest stabile kundekreds, og det er som at købe guldet på gaden, for du er sikret en indtjening, der bare er der," siger Poul Nyrup Rasmussen til Computerworld.

Han peger på, at der er et stort udviklingspotentiale i KMD og den meget fine egenkapital, virksomheden har.

Poul Nyrup Rasmussen mener, at salget har været alt for lukket. Han savner svar på, hvordan KL har sikret sig mod, at al gælden for købet væltes over på KMD, hvilke betingelser, der er blevet stillet op til køberne om gældsætningen af KMD og mere præcise oplysninger om finansieringen af købet.

"Det er kritisabelt, at det er blevet solgt, uden at der har fundet noget debat sted. Folketinget har ikke været inde over. Det er et par borgmestre, som har siddet i et lukket møde og handlet det af med EQT," siger Poul Nyrup Rasmussen, som vil opfordre politikerne i Folketinget til at stille spørgsmål til konstruktionen.

Ingen illusioner

Poul Nyrup Rasmussen har de senere år både skrevet en bog om kapitalfonde og kæmpet for at gennemføre EU-regulering af fondene.

Og selv om EQT og ATP beskrives som gode købere af både sælgere og medarbejdere, så giver forsikringerne om, at forretningen kører videre som hidtil ikke Poul Nyrup Rasmussen høje forhåbninger.

"Det er normalt at tale om små ændringer fra begyndelsen, og det gjorde køberne af TDC også. Så sker der det, at virksomheden langsomt men sikkert bliver bebyrdet med mere og mere gæld. Men det værste med KMD-salget er, at det er sket bag lukkede døre, så vi ved ikke, hvad betingelserne er," siger Poul Nyrup Rasmussen.

Han afviser, at det er et skræmmebillede, han maler af kapitalfondene.

"Jeg har set for mange historier i Danmark, i Europa og i USA til, at jeg har nogen illusioner om, at KMD nu er kommet i gode hænder," siger Poul Nyrup Rasmussen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere