Artikel top billede

IBM forlanger 147 millioner kroner af IT Factory

IBM opgør sit krav til boet efter IT Factory til 147 millioner kroner, men er ellers påfaldende tavs om sin rolle i skandalen.

Softwareselskabet IBM har gjort sit krav til konkursboet efter IT Factory gældende. Kravet lyder på 147 millioner kroner.

IBM har opgjort beløbet til 50 millioner kroner for den softwareforretning, som IBM havde med IT Factory samt 97 millioner kroner, der vedrører 'ikke-IBM-produkter', meddeler pressechef Carsten Grønning til Ritzau.

'Ikke-IBM-produkter' dækker efter alt at dømme over en form for leasing-arrangement.

Det er blot et par måneder siden, at den danske IBM-chef, Lars Mikkelgaard-Jensen, roste IT Factory som et "kreativt og visionært" selskab.

Glæden skyldtes ikke mindst, at IT Factory leasede IBM-software for millioner af kroner, som skulle bruges til salget af IBM-produkter via IT Factorys satsning på netbaserede løsninger til kunder over hele verden.

Satsningen gjorde IBM så begejstret, at selskabet for et års tid siden kårede IT Factory som sin bedste "Software as a Service"-partner.

Efterfølgende har IBM imidlertid haft meget svært ved at svare på spørgsmålet om, hvorvidt IT Factory egentlig overhovedet var klar med selskabets SaaS-produkter, da kåringen fandt sted, ligesom IBM ikke har været i stand til at svare på en række andre vigtige spørgsmål.

Dengang svarede IBM i en email, at kun IT Factory kunne svare på disse spørgsmål, men at IBM kunne bekræfte, at "IT Factory har et samarbejde med IBM i form af en aftale, som sikrer IT Factory adgang til at købe software til udlejning, det vil sige software as a service (SaaS) og platform as a service (PaaS),

Computerworld har efter kollapset af IT Factory desuden forgæves forsøgt at få svar på en række spørgsmål om IBM's rolle i IT Factory-sagen.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra IBM til kravet på de 147 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere