Artikel top billede

Mozilla dumper anti-phishing i Firefox

Mozilla fjerner phishing-filtret i Firefox 2.0 på anbefaling fra Google. Teknologien er ikke tidssvarende, lyder det fra søgegiganten.

Google har bedt Mozilla-folket om at fjerne phishing-beskyttelsen i den kommende opdatering af Firefox-browseren.

Funktionen fjernes i den opdatering af browseren, der er planlagt til at komme 16. december.

"Når Mozilla ruller Firefox 2.0.0.19 ud, vil den ikke indeholde den phishing-beskyttelse, der ellers har været en fast bestanddel af browseren siden 2006," skriver Mike Beltzner, direktør for Firefox, i en e-mail til Computerworlds amerikanske søsterudgivelse.

"I den nuværende udgave af Firefox er funktionen tilsluttet og fungerende, men i næste udgivelse er funktionen strøget," lyder det fra Mozilla-manden.

Google har bedt om ændringen

Phishing Protection-funktionen i Firefox advarer brugeren, når denne besøger en webside, der er mistænkt for at dække over en uhæderlig webside, hvorfra der foregår svindelnumre.

Listen over blokerede sider genereres af Google, og det er da også søgegiganten, der har haft en finger med i spillet om lukningen af funktionen.

Mike Beltzner skriver nemlig, at Google har bedt Mozilla om at stryge funktionen i Firefox, fordi browseren anvender en forældet protokol.

"Phishing Protection-funktionen i Firefox bygger på den første version af SafeBrowsing-protokollen," lyder det fra Mike Beltzner, der fortsætter med at fortælle, at Google og Mozilla har udviklet SafeBrowsing til en mere tidssvarende version 2.2.

Den nye teknologi, der beskytter mod både phishing og malware, anvendes i Firefox 3.0, der blev præsenteret i juni.

"Da Firefox 2.0 er ved at blive aflivet, har Google anmodet os om at fjerne funktionen fordi firmaet ikke længere vil understøtte forespørgsler på SafeBrowsing v1-portokollen," skriver Mike Beltzner til Computerworld.

Han lover dog, at brugerne af Firefox 2.0 vil blive informeret om lukningen. Brugere der vil holde fast i version 2.0 kan i stedet installerer FirePhish, der kan findes på Mozillas add-on-side.

Firefox 3.0 vil bibeholde beskyttelsen mod phishing og malware.

Firefox 2.0 på vej ud

Hvis alt går efter planen, bliver den sidste opdatering af Firefox 2.0.0.19.

Herefter vil arbejdet blive fokuseret på Firefox 3.0, der blev afsløret i midten af juni, kort tid efter at Mozilla havde meddelt, at man ville stoppe med at patche Firefox 2.0 sidst på året.

"På nuværende tidspunkt bruger to tredjedele af vores brugere Firefox 3, og mere end 50 procent tog imod det første tilbud om opgradering i slutningen af august," skriver Mike Beltzner på Mozillas hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere