Artikel top billede

Google: Chrome er en helt sikker browser

Chrome er sikker, fastslår Google, efter selskabet har fjernet sit beta-mærkat fra browseren. Ud over sikkerheden har selskabet skruet på stabilitet og hastighed i sin endelige Chrome-version.

100 dage efter lanceringen af sin Chrome-browser har søgeselskabet Google fjernet beta-mærkatet og understreger, at Chrome er en helt sikker browser trods en del kritik ved lanceringen af beta-versionen.

"Vi har haft nogle klare mål med stabilitet, performance og sikkerhed, inden vi kunne tage Chrome ud af beta-test. Folk kan nu browse hurtigere og helt sikkert med Chrome," siger Googles danske udviklingschef Lars Bak.

Google Chrome har været i beta siden 2. september, og Google har via Chrome-hjemmesiden løbende fået forslag til forbedringer.

Selvom Google nu lancerer Chrome-browseren som et flyvefærdigt produkt, hævder Lars Bak, at der givetvis stadig vil kunne findes småproblemer "som i al anden software".

Kritik har været mudderkastning

Han er dog meget overrasket over al den kritik, der har været med hensyn til sikkerheden i Google Chrome lige siden starten af september.

"Der har været en del mudderkastning og forvirring angående, hvilke sikkerhedsproblemer, der reelt har været i Chrome," lyder det fra Lars Bak.

Polemiken omkring sikkerheden har hovedsageligt skyldtes Chromes beta-status, der ikke ligefrem er det bedste salgsargument inden for software-verdenen.

Usikkerhed om browser og søgemaskine

Sikkerhedskritikken har også gået på, hvilke informationer, der bliver udvekslet mellem Googles browser på klientsiden og Googles online-søgemaskine.

Danskudviklet V8-motor er toptunet

"Der har været noget forvirring om, hvor meget, der bliver sendt frem og tilbage mellem browseren og søgemaskinen. Nu har vi samlet de informationer i en tab, så brugerne meget simpelt kan se, hvilke informationer det drejer sig om og ikke mindst slå det fra," fortæller Lars Bak.

Han har samtidigt haft svært ved at se den kritik, der har været angående automatiske sikkerhedsopdateringer i Chrome.

"Hvis vi lukket et eventuelt sikkerhedshul, så skal brugeren jo ikke ind og opdatere sin software for at få den nyeste version. Det svarer jo til, hvad mange anti-virusprogrammer gør," forklarer Lars Bak.

Forbedret plug-in og kul under kedlerne

Udover sikkerheden har beta-testen afsløret, at Google kunne forbedre måden Chrome afvikler online-videoer på.

"Alle plug-ins i Chrome kører i en separat proces for at gøre browseren mere stabil. Den indre proceskommunikation, der har været mellem plug-ins og Chrome, har dog indtil videre ikke været optimal, men det har vi rettet nu, så videoer kan afvikles stabilt nu," forklarer Lars Bak.

Derudover har Lars Bak og hans danske udviklingshold arbejdet intensivt på at optimere Chrome-browserens V8-motor, der er blevet halvanden gang hurtigere i forhold til beta-versionen.

"Hastighed betyder rent faktisk noget. Jo højere hastigheden er i en virtuel maskine, des mere frihed får applikationsprogrammørene. Det betyder, at der kan udvikles mere og mere komplekse web-applikationer, og folk har en hurtigere browser-oplevelse, selv om de benytter ældre computere med begrænset regnekraft," siger Lars Bak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere