Artikel top billede

Nødstedte forbrugere har nu fået en guide, så de undgår at drukne i de mange nye begreber om digitalt tv.

Her får du hjælp til digitalt tv

Nu er der hjælp at hente, hvis du har svært ved at finde hoved og hale i digitalt tv. Kampagnesider og ny guide giver overblikket.

Efter længere tids kritik af manglende oplysning om digitalt tv, er der nu endelig ved at komme skub i kampagnerne.

Efter kritik fra blandt andre Dansk Erhverv har DR omsider søsat et kampagnesite, der skal forklare forbrugerne, hvilken fremtid de går i møde med digitalt tv.

Nu kommer Dansk Standard også borgerne til undsætning i en ny guide, der skal gøre det lettere at træffe de rigtige valg, inden fladskærmen ryger i indkøbsvognen.

Dansk Standard gør sig normalt mest i erhvervsrettede råd og vejledning, men den ene af de to forfattere til guiden, Per Raagauge, forklarer, at en mere forbrugerrettet vejledning længe har været på tegnebordet.

"Der er nogle forbrugere, der ønsker lidt dybere kendskab til det, for at foretage de rigtige valg. Det handler om at kunne stille de rigtige spørgsmål i butikkerne," siger han.

Overskuelighed i guidejungle

Per Raahauge forklarer, at guiden først og fremmest skal klæde forbrugerne på, inden de begiver sig ud i junglen af fladskærme og tekniske begreber.

"Det handler om ikke at give penge for noget, man egentlig ikke har brug for. Eller omvendt, at man lærer at bruge de faciliteter, der er," siger han.

"Teknologiudviklingen går meget hurtigt, og vi bruger kun et hjørne af de ting, vi har. Derfor kan det let blive uoverskueligt," siger Per Raahauge.

Og selvom det altså tog sin tid, før hjælp i form af guides kom nødstedte forbrugere til undsætning, er der nu ved at være godt fyldt op.

Udover DR har også brancheorganisationen Brancheforum Digitale Medier oprettet en portal med gode råd til overgangen fra analogt til digitalt tv.

Det bifalder Per Raahauge.

"Der er mange, der gerne vil fortælle om det, og det synes jeg er alle tiders. Jo flere, der kan forklare det på den rigtige måde, des bedre," siger han.

"Selvom det er blevet gevaldigt meget billigere, end det har været før, er det stadig en stor investering, så hvorfor ikke få det optimale?" spørger Per Raahauge retorisk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere