Artikel top billede

Dansk webhotel forsvundet fra jordens overflade

Webhotellet Needhost er gået konkurs og har lukket serverne ned. Kunderne mister alle data.

Den danske webhotel Needhost er gået konkurs og efterfølgende sunket i jorden til stor frustration for firmaets omkring 2.000 kunder.

Kunderne kan ikke komme i kontakt med Needhost, der har efterladt følgende besked på selskabets telefonsvarer:

"Needhost er desværre gået konkurs og dermed lukket ned. Ligeledes er alle hjemmesider og servere blevet lukket ned, da aftalerne med leverandørerne er blevet opsagt. Al data er desværre gået tabt, og der er ingen muligheder for at gendanne data."

"Det er ikke muligt på nogen måde at komme i kontakt med Needhost. Ligeledes vil support-henvendelser ikke blive besvaret og telefonbeskeder ikke blive aflyttet. Vi beklager meget de problemer, som dette måtte påføre jer," lyder det på telefonsvareren.

Needhost er blevet kørt af blandt andre direktør Nicolai Frank Dalsgaard, der ikke er til at komme i kontakt med.

Ikke set siden foråret

Hostingselskabet T26 havde indtil foråret 2008 en anpart på 51 procent i Needhost.

T26 frasolgte dog i foråret sin del af forretningen til en værdi under 100.000 kroner ifølge direktør Flemming Jørgensen fra T26.

"Vi hjalp simpelthen nogle unge gutter med at starte et firma op. De boede hos os, men da vi solgte vores anpart, har vi ikke set dem siden," siger. Flemming Jørgensen.

Han understreger, at T26 ikke har mere med Needhost at gøre.

Rasende kunder mister flere års arbejde

Tilbage står Needhost-kunderne med skægget i postkassen og kan vinke farvel til alle deres data, efter at have forudbetalt abonnementer til Needhost.

En af de bitre kunder er redaktør Morten Skou fra xboxlife.dk, der må vinke farvel til to års spil-trailere, fordi Needhost ikke givet kunderne mulighed for at flytte data i tide, og der ikke var taget backup af trailerne.

De omkring 400 trailere har ligget på servere i Tyskland, hvor Needhost har været kunde hos hostingselskabet Strato

"Hvis Needhost ikke har betalt deres penge til tiden, så har Strato jo været nødt til at hive stikket på et tidspunkt. Men det er rigtig, rigtig surt for os, der ikke har back up," siger Morten Skou til Computerworld.

Han erkender, at han via den hårde måde har lært at tage back up.

Needhost-ejer har det skidt

Morten Skou kender Needhost-ejer Nicolai Frank Dalsgaard fra tidligere sammenhænge, og kan fortælle, at Nicolai Frank Dalsgaard ikke er glad for situationen.

"Jeg chattede med ham i går aftes, og han står til at skulle tabe en masse penge. Det er selvfølgelig aldrig rart, men jeg rådede ham til at flytte needhost.dk til en anden server og fortælle kunderne om situationen," siger Morten Skou.

På nuværende tidspunkt har det ikke været muligt at få en kommentar fra Nicolai Frank Dalsgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere