Artikel top billede

Dansk Energi efterlyser politisk engagement i udrulningen af fiber. Foto: Nesa

Dansk Energi efterlyser politisk fiber-handling

MidtVest Bredbånds betalingsstandsning får ikke brancheorganisationen til at tvivle på fiberprojektets fremtid. Tværtimod skal politikerne frem på banen, mener Dansk Energi.

Selvom Dansk Energi, der organiserer de danske fiberbredbåndsudbydere, er ærgerlig over MidtVest Bredbånds betalingsstandsning, får det ikke interesseorganisationen til at trække i håndbremsen.

Thomas Woldiderich, konsulent i Dansk Energi, mener, at der er tale om en kalkuleret risiko, når fiberselskaberne møder modgang i markedet i øjeblikket.

"Vi er naturligvis kede af, at et af vores medlemmer er gået i betalingsstandsning. Det koster at etablere en moderne infrastruktur, og det er ikke uden økonomisk risiko," siger han.

Aktie-analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Bank påpegede tidligere, at el-selskaberne burde have forudset, at de gik ind på et meget svært marked.

Krise kunne ikke forudses

Det er Thomas Woldiderich dog ikke enig i. Han mener i stedet, at der er tale om en uforudset hård konsekvens af finanskrisen.

"Det ramler sammen med uro på finansmarkedet og den hårde konkurrence på bredbåndsmarkedet. Jeg ved ikke, hvor mange, der havde forudset det," siger Thomas Woldiderich.

Han påpeger, at selskaberne hele tiden har vidst, at milliardinvesteringen i nedgravningen af fiber ikke ville give pote fra den ene dag til den anden.

"Det her er jo ikke en forrentning, der kommer til at ske på to år. Det er på den lange bane, og det er selskaberne bevidste om," siger han.

Dansk Fiber: Politikerne skal på banen
Hos Dansk Fiber fortryder man derfor ikke fremgangsmåden eller tvivler på, at missionen er den rigtige.

"Den aktuelle situation får os ikke til at tvivle. Det får os tværtimod til at håbe på, at politikerne nu kommer frem i bussen og opstiller nogle visioner. Skal vi skabe den digitale infrastruktur, som skal være en driver for vækst og beskæftigelse de næste mange årtier, så nytter det ikke, at det kun er energiselskaberne, der er i gang med udrulningen," siger Thomas Woldiderich.

Poul Ernst Jessen har foreslået, at fiberselskaberne slår sig sammen for at stå stærkere og dele udgifterne. Det er imidlertid ikke noget, som brancheorganisationen vil være med til at stable på benene.

"Det er ikke noget, vi har en holdning til. Det er op til selskaberne om de vil samle sig og skabe et fælles projekt. Det er ikke noget, vi som interesseorganisation skal facilitere," siger Thomas Woldiderich.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere