Artikel top billede

Obama vil skabe mere åbenhed på nettet

Allerede i forbindelse med sin indsættelse som USA's 44. præsident lancerede Barack Obama et redesign af Whitehouse.gov, der varsler forandringer i forhold til regeringens holdning til brug af internettet.

Computerworld News Service: Allerede på indsættelsesdagen, tirsdag, indledte præsident Barack Obama sin plan om at skabe et 'Google for government' med et redesign af Whitehouse.gov, der blev annonceret dels via et blogindlæg på den nye hjemmeside, og dels via en opdatering på Twitter.

Det nye design blev aktiveret ved middagstid, netop som Obama officielt overtog præsidentembedet fra sin forgænger George W. Bush. Twitter-opdateringen bestod af teksten: "Forandringen er kommet til Whitehouse.gov" og ledte læserne videre til et blogindlæg
skrevet af Macon Phillips, der er Obama-administrationens chef for nye medier.

Det Hvide Hus' Twitter-konto blev oprettet af Bush-administrationen, som igennem tiden har posteret mere end 1.500 opdateringer. Men det er først nu, at den er blevet populær. Mandag var der 3.800 besøgende, der fulgte kontoens opdateringer. Men lidt mere end et døgn efter Obamas officielle indsættelse som præsident var antallet af læsere steget til 14.000 - og tallet stiger for hver gang, man opdaterer siden.

Twitter er ikke noget ukendt kommunikationsværktøj for den nye administration. Obama-kampagnens konto har ifølge Twitterholic.com stadig flere end 144.000 læsere, hvilket gør den til den mest læste på hele Twitter. Og det på trods af, at der kun er blevet lagt to nye opdateringer ud siden 5. november.

Obama-administrationen har sandsynligvis også brugt redesignet af Whitehouse.gov til at signalere, at deres plan for en mere internet-orienteret regering er sat i værk.

Som senator for staten Illinois søgte Barack Obama at gøre statslige data mere brugbare og nemmere at søge på som mashups. En af hans ideer var at lægge data i standardformater og gøre informationerne tilgængelige for eksempel via RSS feeds.

Dette minder om, hvad Vivek Kundra, teknologi-chef i District of Columbia og en af de ledende kandidater til stillingen som statslig teknologi-direktør under Obama-administrationen, har opnået med regeringens data-katalog, som har gjort forskelligt, lokalt materiale tilgængeligt via internettet.

Den New York-baserede blogger Jason Kottke noterede sig i et indlæg, at siden Obama overtog regeringsmagten, er robot.txt-filerne på Whitehouse.gov blevet drastisk ændrede. De forskellige søgemaskiner er afhængige af robot-programmernes indeksering af indhold, og robot.txt bruges til at begrænse, hvad der skal indekseres.

Bush-administrationens grænse ved filer, der var mere end 2.400 linjer lange, er blevet fjernet af den nye administration og er i stedet blevet erstattet af nye robot.txt-filer.

Kottke fortæller i et svar på en mail fra Computerworld, at det materiale, som Bush-administrationen ikke tillod at blive indekseret, først og fremmest bestod af rene tekstkopier på hundredvis af sider.

"Jeg mener, at disse tekster burde være tilgængelige ved søgninger, men det er ikke fordi, det ser ud som om, der har været en konspiration med det formål at gemme informationer."

Alligevel tror Kottke, at når Obama-administrationen som noget af det første tillader, at disse tekster bliver inkluderede i søgninger, så er det for at sende et symbolsk budskab.

"En af Obamas store mærkesager under kampagnen har været, at regeringen skal være mere gennemsigtig, og de nye, mere åbne søgninger er symbolske i forhold til dette," skriver kottke.

Den store åbenhed i forhold til søgningerne lever dog måske kun på lånt tid.

"Som siden bliver større, og mere indhold bliver tilføjet, så er jeg sikker på, at der vil blive flere og flere directories og scripts, som søgemaskinerne ikke skal indeksere," tilføjer Kottke.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

Bunker Holding A/S

Director of Technology

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister i PET

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere