Artikel top billede

Moberg: Elbiler handler også om teknologi

Skiftet fra Microsoft-chef til elbil-direktør betyder ikke et farvel til teknologi, fortæller Jens Moberg om sit nye job.

I dag er Jens Moberg blevet udnævnt til administrerende direktør for firmaet Better Place, der frem til 2011 skal opbygge en infrastruktur til opladning af elbiler og derved få gang i salget af de miljøvenlige køretøjer.

Jens Moberg har gennem de seneste 24 år været beskæftiget i it-branchen, og selv om det nye job ikke på overfladen ligner et it-job, så handler det stadig om teknologi.

"Jeg har altid beskæftiget mig med teknologi, og det kommer jeg også til i mit nye job," fortæller Jens Moberg til Computerworld.

"Mange af de forhindringer, der er i forbindelse med elbiler, skal løses med software, så på den led er der mange fællesnævnere," lyder det fra den tidligere Microsoft-mand.

Visioner og fremtidens miljø

Begrundelsen for skiftet handler blandt andet om visioner for fremtidens miljø.

"Jeg har været med i topledergruppen i Microsoft gennem en årrække, men i den senere tid har spørgsmålet, om hvilken verden vi efterlader til vores børn, presset sig mere og mere på. Derfor blev jeg meget glad, da denne job-mulighed dukkede op."

Og jobskiftet har været under opsejling gennem længere tid.

"Better Place og jeg har diskuteret jobbet i flere måneder, og tingene var faldet på plads, da jeg før jul opsagde min stilling i Microsoft," siger Jens Moberg.

Kun el til forskel

Forbrugere og virksomhedsledere er nødt til at gå ind og tage et aktivt ansvar for at være med til at løse klimaproblemerne, fortæller Jens Moberg til Computerworld.

Der er dog ikke tal om ren ideologi, for der skal også mørke regnskabstal til.

"Vi skal skabe en profitabel virksomhed, ellers kan vi ikke tiltrække investorer, så det handler også om købmandskab, og det har jeg lært i min tid i Microsoft," siger han.

Mange forbinder ifølge Moberg elbiler med køretøjer, der adskiller sig fra de biler vi kender i dag, men den myte vil Better Place gøre op med.

"Fremtidens elbiler vil ikke adskille sig i forhold til udseende, komfort og egenskaber. Visionen er at nedbringe forureningen, man skal dog stadig kunne accelerere fra 0 til 100 på under 10 sekunder," griner Jens Moberg.

Udfordringen frem til 2011 bliver at skabe en infrastruktur, der dækker hele landet.

Det handler i praksis om at bygge ladestationer, hvor man kan udskifte bilens batterier, når de er flade. Visionen er, at man kan kører i hele landet alene ved at bruge el.

Jens Moberg tiltræder officielt stillingen hos Better Place på mandag 2. februar 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere