Artikel top billede

Den nye Yahoo-topchef Carol Bartz spår et dystert år. Tirsdagens kvartalsregnskab var dog ikke så slemt som frygtet, og aktien steg 5,2 procent.

Yahoo-optimisme trods dyster fremtid

Efter endnu et underskud og dystre udsigter for fremtiden tog Yahoo-aktien et hop opad. Ny topchef nægter at have sat sig i stolen for at få firmaet solgt.

Hårdt trængte Yahoo fik endelig lidt at lune sig på, da firmaets aktier efter tirsdagens kvartalregnskab løftede sig med 5,2 procent, skriver Wired.

Det var dog ikke overskud i fjerde kvartal, der var skyld i aktiernes sjældne hop. Yahoo annoncerede nemlig et underskud for fjerde kvartal på 1,7 milliarder danske kroner.

Derimod skyldtes optimismen, at investorerne så med milde øjne på det fremlagte regnskab, som mange analytikere havde forudset endnu værre.

Topchef bryder tradition

Den nye topchef, Carol Bartz, erkendte ved fremlæggelsen af regnskabet, at fremtidsudsigterne var dystre.

Hun fortalte, at hun i første kvartal forventede et fald i omsætningen på hele 16 procent i forhold til samme kvartal året før.

Faktisk gik hun så langt som at afvise at kommentere på firmaets fremtidsudsigterne længere frem end første kvartal - helt i strid med firmaets sædvane.

Yahoo! er ikke hundeæde

Selvom ingen derfor kan være i tvivl om alvoren for Yahoo, afviste Carol Bartz, at hun kun er tiltrådt med et salg af Yahoo for øje. Firmaet skal i hvert fald ikke sælges i sin helhed.

"Det er mit job at sørge for, at vi ser på alle firmaets muligheder, der vil give værdi i det lange løb for aktionærerne," sagde hun om rygterne om et salg.

Carol Bartz, der er kendt for sin direkte facon, slog dog fast, at Yahoo ikke skal splittes til atomer.

"Yahoo er ikke et firma, der skal flås i småstykker og efterlades til hundene," sagde hun for at mane de mest vedholdende rygter i jorden.




IT-JOB

ORTEC Nordic A/S

Implementation Consultant

Politiets Efterretningstjeneste

Digital workplace- /klientspecialister til PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere