Artikel top billede

Prisen på bredbånd styrtdykker i Danmark

Bredbåndspriserne i Danmark er med kometfart på vej mod bunden. Om kort tid vil der være bredbånd med telefon- og tv-services til halv pris, vurderer teleanalytiker.

It-forbrugerne kan godt begynde at gnide sig i hænderne, for den heftige konkurrence på det danske bredbåndsmarked kommer givetvis til at betyde meget lavere priser og flere services inden længe.

IT- og Telestyrelsen har sammenlignet de laveste priser på bredbånd med to megabit download og 512 kilobit upload, og det viser sig, at der et fald i prisen på over 30 procent fra 248 kroner i januar 2008 til 169 kroner januar 2009.

Og den udvikling vil ikke bare fortsætte, men også tage til i hastighed ifølge teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

"Inden for maksimum to år vil vi have franske tilstande med triple play-løsninger, der indebærer IP-tv, fastnettelefon og en båndbredde på 20 megabit for lidt over 200 kroner om måneden," vurderer han.

Det er især konkurrencen mellem teleselskaberne, der presser ADSL-priserne så meget, at nogle teleselskaber givetvis må dreje nøglen om

Også det mobile bredbånd vil ifølge John Stand kapre kunder i især de lavere båndbredder, hvor fire megabit er den mest udbredte båndbreddehastighed på nuværende tidspunkt.

TDC tyvstarter

Med de allerede dykkende priser er Danmark røget fra en position med nogle af de dyreste bredbåndsforbindelser ned til gennemsnitsprisen i EU. Og vi kan være på vej til at have nogle af de laveste priser, fordi teleselskaberne i mange tilfælde vil udbyde højere forbindelser til lavere priser.

"I mange tilfælde øger teleselskaberne hastighederne, mens de holder priserne konstant. Dermed ser det ud som et prisfald," forklarer teleanalytiker Brian Troelsen fra analysehuset IDC.

Blandt andre er teleselskabet TDC allerede i gang med at øge hastighederne på firma- og medarbejderbredbånd med halvanden gang til samme priser.

Det tidligere telemonopol barsler også med at tilbyde sin nye TDC Trio-løsning med 10 megabit bredbånd, ip-tv, telefoni og ubegrænset musikdownload igennem sit PLAY-produkt som et medarbejdertilbud.

TDC ønsker dog ikke at kommentere på, hvornår Trio kommer som medarbejdertilbud, men et godt bud ville ifølge Computerworlds oplysninger være senere i 2009.

"Når konkurrencen strammer til, er det klart, at teleselskaberne skal ud og konkurrere på services. Det er bare et spørgsmål om tid, før de andre danske teleselskaber følger med TDC - også når det gælder medarbejdertilbud som Trio," fastslår John Strand.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere