Artikel top billede

Mobiloperatører vil sælge brugeres trafikdata

Mobiloperatører følger interesseret med, når brugerne browser via mobiltelefonen. Oplysningerne om browservaner skal anvendes til at lave målrettede mobile reklamer.

De fem største britiske mobiloperatører har gennem det seneste år indsamlet information om, hvilke websites de britiske mobilbrugere besøger.

Test for GSM-sammenslutning

Det er som led i en test for GSM Association at 3, O2, Orange, T-Mobile og Vodafone har indsamlet oplysningerne om de britiske mobilbrugeres surfingvaner.

Det skriver The Guardian som blandt andet citerer GSMA's marketingchef Michael O'Hara:

"Vi kan se de mest besøgte sites, hvor folk browser regelmæssigt, hvornår sites besøges, antallet af besøg, varigheden af besøg, og vi kan også få de demografiske data, så man kan have opdeling på aldersgrupper og køn.
Hvis du er en medievirksomhed eller reklamefirma, er der et stærkt argument for, at det er her, du skal bruge dine penge."

Forsøget skal anspore annoncører til at bruge penge på annoncer rettet mod mobilmarkedet, et marked som iagttagere ellers frygter, at annoncørerne vil forlade under den nuværende krise.

Anonymiserede data

GSMA understreger over for The Guardian, at de indsamlede trafikdata er anonymiserede. Desuden har organisationen rådført sig med europæiske regulatører for at sikre sig, at relevante love blev overholdt.

Indsamlingen af de mobile trafikdata kan give anledning til protester.

Det britiske teleselskab BT samarbejder med selskabet Phorm om at indsamle og kategorisere BT's bredbåndsabonnenters internetbrug med henblik på at lave målrettet reklame.

Den praksis er blevet voldsomt kritiseret og har ført til politianmeldelse af BT.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere