Artikel top billede

Ringe HP-resultat er dårligt nyt for Microsoft

HP's problemer rammer Microsoft hårdt mellem øjnene. Læs her hvorfor.

Computerworld News Service: Chefanalytiker hos Barclay Israel Hernandez mener, at Hewlett-Packards netop offentliggjorte skuffende økonomiske resultater er yderst dårlige nyheder for Microsoft, der står overfor flere problemer.

Hewlett-Packards svage resultater og negative udsigt for det kommende kvartal betyder, at "pc-markedet vil blive ved med at udgøre en udfordring, ligesom der ikke er de store udsigter til, at dette vil ændre sig i den nærmeste fremtid," skriver han.

Hewlett-Packard offentliggjorde onsdag, at der i sidste kvartal har været tilbagegang i alle selskabets undervirksomheder, dog med undtagelse af dets EDS-service-forretning.

Firmaet er, ligesom de fleste andre i industrien, blevet meget påvirket af den globale finanskrise.

Behov for pc'er falder drastisk

"Hewlett-Packards skuffende økonomiske resultater viser, at behovet for pc'er og servere er faldet kraftigt," skriver Israel Hernandez.

Han tilføjer, at intet tyder på, at krisesituationen vil ændre sig foreløbigt.

Han mener, at et af resultaterne vil blive, at analytikere vil sænke deres forventninger til Microsofts resultater i tredje regnskabskvartal.

Det er Hewlett-Packards resultater, der vil påvirke Microsoft mest - og specielt hvis markedet fortsætter nedad.

Microsoft nåede ikke sine egne økonomiske forventninger i det andet kvartal, som blev afsluttet 22. januar, og i den forbindelse skød firmaet skylden på det dårlige pc-salg.

Derudover har Microsoft været nødt til at fyre 5.000 medarbejdere, hvilket er et træk uden fortilfælde i selskabets historie.

Det var forventet, at Microsoft ville advare både Wall Street og selskabets egne aktionærer i det tilfælde, at firmaet ikke levede op til de forventede kvartalsregnskaber, men det gjorde det ikke.

Til gengæld annoncerede Microsoft både resultater og fyringer inden aktiemarkederne i USA åbnede, hvilket heller ikke er et typisk træk for Microsoft.

Dårligt salg af netbooks

Microsoft havde forventet, at pc-markedet ville stige mellem 10 og 12 procent i første kvartal, men i stedet stagnerede det.

Selskabet skød skylden for dets dårlige økonomiske resultater på den øgede interesse i netbooks og de billigere mini-notebooks.

Israel Hernandez bemærker, at salget af netbooks er den eneste del af pc-markedet, der viser nogen form for vækst.

Men dette er faktisk heller ikke en fordel for Microsoft i forhold til salget af operativsystemer, for salget af XP på en netbook giver ikke nær så mange penge til selskabet som salget af Vista på en større computer.

Problemet for Microsoft er, at Vista er for stor til at køre pålideligt på netbooks, mens XP til gengæld kører fint på den slags maskiner. Derfor har de fleste netbooks enten XP eller Linux installeret, når man køber dem.

Microsoft håber, at problemet vil løse sig med afløseren til Vista, det nye Windows 7, som måske vil give selskabet mulighed for at udnytte netbook-markedet bedre. Microsoft forsikrer om, at det nye operativsystem vil virke fint på netbooks. Windows 7 forventes på markedet i slutningen af året, eller allersenest i starten af 2010.

Næste uge afholder Microsoft et status-møde, som gerne skulle give analytikerne en bedre fornemmelse for, hvordan indeværende kvartal ser ud for selskabet.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere